02 Eylül 2016 09:05

KESK'in kadın yöneticileri:Kazanımlarımızı geri vermeyeceğiz

KESK ve bağlı sendikaların kadın yöneticileri, OHAL ile birlikte artan baskılara ilişkin konfederasyon genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

KESK ve bağlı sendikaların kadın yöneticileri, OHAL ile birlikte artan baskı, sürgün ve cezalara ilişkin konfederasyon genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Konfederasyonlarına bağlı sendikalara üye 137 kadının darbe girişiminin ardından açığa alındığını aktaran KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, “Bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımızın askeri ve sivil darbelerle elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz”dedi.

Basın toplantısında konuşan Atasoy, OHAL koşullarıyla birlikte insanlık onuruna yakışmayan uygulamaların yanında cinsiyetçi politikaların da hız kesmeden devam ettiğini kaydetti. Atasoy, “Yıllardır örgütlü kadın mücadelesine karşı yürüttüğü baskı ve zoru OHAL gerekçesiyle derinleştirerek devam ettiren siyasal iktidarın, gazetecisinden akademisyenine, siyasetçisinden sendikacısına farklı alanlarda mücadele yürüten kadınlara karşı yürüttüğü her türlü hukuksuzluk ve şiddetin boyutu sınır tanımamaktadır” diye konuştu. Darbeyle mücadele gerekçesiyle yürütülen operasyonlarla açığa alınan 501 KESK üyesinin 137'sinin kadın olduğunu söyleyen Atasoy, “10 kadın arkadaşımız gözaltına alınmış, 1 arkadaşımız da tutuklanmıştır” dedi.

8 MART TALEBİ SUÇ UNSURU SAYILDI

Muhalif kadın olmanın bedeli olarak hali hazırda 6 kadın KESK üyesinin hukuksuz bir şekilde cezaevinde olduğunu söyleyen Atasoy, “8 Mart tatil ilan edilsin talebiyle gerçekleştirdiğimiz iş bırakma eylemlerimiz hiç bir soruşturmaya tabi tutulmadan suç unsuru olarak gösterilmiştir” diye belirtti. Atasoy, hükümetin kendi taleplerine sahip çıkan kadınlara duyduğu öfkeyle hareket ettiğini ve darbe fırsatçılığa kadınlardan öç almak istediğini söyledi.

Atasoy, “KESK'li kadınların mücadele tarihi her türlü eril, faşist ve gerici politikalara karşı direnişi ve örgütlü kadın duruşunu pratikleştirme tarihidir. Elde ettiğimiz kazanımların askeri ve sivil darbelerle elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barışa semah döndüler

SONRAKİ HABER

Ankara'da barış imzacıları ve Eğitim-Sen üyelerine ihraç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa