02 Eylül 2016 10:20

Dicle, Aykol ve Kızılkaya hakkında 301’den dava

Özgür Gündem Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya, Eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol ve DTK Eş Başkanı Hatip Dicle hakkında 301'den dava açıldı.

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Özgür Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, Gazetenin Eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle hakkında TCK’nin 301’inci maddesi kapsamında cezalandırılmaları talebiyle hazırlanan iddianame İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Hazırlanan iddianamede, gazetenin 4 Nisan 2016 tarihli sayısının 8’inci sayfasında “Moğol Saldırısı” başlığıyla yer alan haberin içeriğinde Hatip Dicle’nin “Moğol saldırısı, bu Moğol saldırısını püskürtmek zorundayız. Bu operasyon orada yaşayanlara sormadan tarihten silmektir. Bu nedenle çok faşizan ve ırkçı bir tutumdur. Biz bu kültürel soykırıma tanıklık yapmayız” şeklindeki ifadeler, dava konusu yapıldı. İddianamede, Dicle’nin açıklamaları, “Türkiye Cumhuriyeti devletini ve organlarını aşağılayacak” şeklinde değerlendirilerek, ifadelerin basın özgürlüğü ve düşünce açıklama özgürlüğü çerçevesinde tanımlanamayacağı, bu nedenle de TCK’nin 301’inci maddesi ile cezalandırılmaları talep edildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Adil Öksüz'ün kayınvalidesi tutuklandı!

SONRAKİ HABER

'Saldırıların nedeni hastayı müşteri gören politikalar'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa