05 Eylül 2016 09:30

Gençlik örgütlerinden ihraç edilen akademisyenlere destek

CHP Gençlik Kolları, FKF, Gençlik Muhalefeti ve Kolektifler KHK ile akademisyenlerin meslekten ihraç edilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

CHP Gençlik Kolları, FKF, Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri 1 Eylül gecesi çıkarılan KHK ile akademisyenlerin meslekten ihraç edilmesine tepki gösterdi. Öğrenciler Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyerek, "Üniversitelerin yüz akı onurlu akademisyenlerin cemaatle aynı kefeye konulması kabul edilemez. Onlar üniversitelerine dönene kadar sesleri sesimizdir” dedi.

1 Eylül gecesi ihraç edilen akademisyenlere destek gelmeye devam ediyor. Üniversite öğrencileri de hocalarının yanında olduklarını dile getirmek için Mülkiyeliler Birliğinde basın toplantısı düzenledi.

CHP Gençlik Kolları, FKF, Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri'nin ortak düzenlediği toplantısına CHP Milletvekilleri Necati Yılmaz, Ali Haydar Hakverdi,  Mehmet Gökdağ, 1 Eylül KHK'sıyla ihraç edilen Ankara Üniversitesi Aysun Gezen ve sendika ve meslek odalarında temsilcileri ve  katıldı. Ayrıca Ankara Üniversitesi'den doktorasını yapmak üzere görevliyken Barış İçin Akademisyenler Bildirisine imza atığı ve BirGün Gazetesindeki yazısı nedeniyle hakkında soruşturma açılan Niğde Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yasin Durak da katıldı.

'SİVİL DARBE SÜRECİ'

Öğrenci örgütlerinin açıklamasında hocalarının cemaatle aynı kefeye konulmasının kabul edilemez olduğunu vurgulanarak, “Bizzat kendilerinin (AKP hükümetini kast ederek) üniversitelere yerleştirdikleri cemaatçilerle uzaktan yakından alakası olamayan bilim emekçilerinin yanındayız. Hocalarımız üniversiteye dönene kadar sesleri, sesimizdir” dendi. AKP hükümetinin bilimsel eğitimi tahrip etmeye çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, “Darbe girişimi sonrasında sokaktaki şeriat çağrılarını ve 'bizi okuyanların şerrinden koru' dualarını hatırlayalım. Bu hatırladıklarımız, AKP'nin cemaati temizleme operasyonlarının arka planıdır. Cemaatle hesaplaşma adı altında ülkenin aydınlık yüzlerine karşı gerçekleşen bu operasyonlar sadece bireylerle sınırlı kalmayarak ülke topraklarındaki tüm ilerici birimlere ve fikirlere yani laikliğe, aydınlanma felsefesine, kamuculuğa karşı sivil darbe sürecine dönüşmüştür” ifadeleri kullanıldı.

'DARBE AMACINA ULAŞMIŞ GİBİ'

Açıklamaya destek veren CHP vekilleri adına konuşan Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, “Cemaatle ilişkisi olmayan ve onların karşısında yıllarca mücadele eden insanların cezalandırılmasına seyirci kalamayız. Darbe amacına ulaşsaydı ne yaşayacaksak, şu süreçte yaşıyoruz. Bir bakıma darbe amacına ulaşmış gibi bir süreci yaşıyoruz” dedi.

İhraç edilen Araştırma Görevlisi Aysun Gezen ise “Uzun zamandır iktidarın hedefindeyiz. Polis baskıları öğrenci ve akademisyenlere açılan soruşturmalar. Ankara Üniversitesi Rektörünün diktatör gibi davranmasına karşı çıktığımız için torbanın içine konulduk. Kurumumuzun dışında kalsak da bilimsel üretim yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Niğde Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yasin Durak, “Torpilli akademisyenlerin önünü açmak için tasfiye ediliyoruz. Hiçbir zaman badem bıyıklılardan beklenimiz olmadı. Doğru evliliği yapıp torpilli bakan olanlar ve düşük profilli Başbakanlar nelerle karşı karşıya olduklarını anlayacaklar” diye konuştu. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ANHA, 'Baba ile 2 çocuğu öldürüldü' haberini çekti

SONRAKİ HABER

TMMOB Başkanı Koramaz: Derhal görevlerine iade edin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa