05 Eylül 2016 09:41

TMMOB Başkanı Koramaz: Derhal görevlerine iade edin

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, KHK’lar ile başlatılan cadı avına acilen son verilmesi gerektiğini belirtti.

Paylaş

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, KHK’lar ile başlatılan cadı avına acilen son verilmesi gerektiğini belirterek, hukuksuzca açığa alınan kamu görevlilerinin derhal görevlerine iade edilmesi çağrısı yaptı.

Koramaz yazılı açıklamasında, "15 Temmuz kanlı darbe girişiminin bastırılmasının ardından Türkiye’nin AKP eli ile yeni bir baskı dönemi içerisine sokulduğunun" altını çizerek, “Yıllardır iktidar ortaklığı yapan AKP ve Cemaate karşı muhalif olan kesimler OHAL kapsamında ardı ardına çıkarılan KHK’lar ile hedef tahtasına oturtuldu. Son olarak 672 sayılı KHK ile emeği, barışı, demokrasiyi ve laikliği savunan kamu çalışanları görevlerinden alındı. Bilimi ve demokrasiyi savunan akademisyenlerin üniversitelerden tasfiye edilmesi AKP zihniyetinin demokrasi ile arasındaki çelişkiyi ortaya koymaya yetmektedir” dedi.

Koramaz, kamudan ihraç edilenler arasında odalarına üye kişilerinde olduğunu hatırlatarak, “KHK’lar ile hukuksuzca haklarında işlem yapılan kamu çalışanları derhal görevlerine iade edilmeli ve bu yanlıştan bir an önce geri dönülmelidir. KHK’lar ile başlatılan cadı avına acilen son verilmelidir” dedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gençlik örgütlerinden ihraç edilen akademisyenlere destek

SONRAKİ HABER

HPG'lilerin ateş açtığı minibüsün şoförü ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa