07 Eylül 2016 11:14

DJU:  Uğur ve Polat derhal serbest bırakılsın

Alman Gazeteciler Birliği gazetemiz muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Alman Gazeteciler Birliği (DJU), Gazetemiz Muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’ın derhal serbest bırakılması için yazılı bir açıklama yaptı. DJU Genel Başkanı Ulrich Janssen tarafından yapılan açıklamada, “Türk yetkililerden hukuk devleti kurallarına uymayı ve gözaltına alınan iki gazetecinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” denildi.

Gazetecilerin bir basın açıklamasını haberleştirmek üzere olay yetine gittiğini hatırlatan Jansses, “Yaşanan olay Türk hükümetinin olağanüstü hali kullanarak eleştirel haber yapmayı, basın ve düşünce özgürlüğü konusundaki temel hakları kaldırdığını gösteriyor. Uğur ve Polat olayı aynı zamanda darbe girişiminden bu yana basına yönelik yapılan baskıların keyfiliğini de gösteriyor. Bu nedenle Türkiye’deki hükümet keyfilik rejimine dönüşmüştür” dedi.

Bu keyfiliğin yabancı gazetecilere yönelik davranışta da kendisini gösterdiğini söyleyen Janssen, Deutsche Welle’nin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile yaptığı söyleşinin görüntülerine el konulduğunu hatırlatarak, bakanlığa görüntüleri derhal geri verme çağrısında bulundu.

DİDF: BASINA YÖNELİK SALDIRILARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu da (DİDF) yaptığı açıklamada Evrensel muhabirlerinin serbest bırakılmasını istedi. Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “İki genç gazetecinin keyfi bir şekilde gözaltında tutulması Türkiye’de basın ve düşünce özgürlüğünün endişe verici durumda olduğunu gösteriyor. Terörle mücadele ‘Demokles’in Kılıcı” gibi kullanılıyor. Genelde bütün gazetecilere, özelde de Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’a yönelik uygulanan devlet şiddetine ve gözaltılara, tutuklamalara karşı sessiz kalmayacağız. Bütün demokratik güçleri, kişileri ve kurumları iki genç gazetecinin serbest bırakılması için harekete geçmeye çağırıyoruz” denildi. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

KOÜ'den ihraç edilen akademisyenler: Bu kısa bir veda

SONRAKİ HABER

DJV: Sadece diktatörlüklerde gördüklerimiz oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...