18 Eylül 2016 14:28
/
Güncelleme: 16 Eylül 2021 13:06

Adana'da erkek oyuncu ödülü Tarık Akan anısına verilecek

Uluslararası Adana Film Festivali yarın başlıyor. Festival kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, bu yıl Tarık Akan’a atfedilecek. 66 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Tarık Akan için festivalde özel bir anma etkinliği yapılacak. Tarık Akan'ın rol aldığı filmlerden bazılarını festivalde özel bölümle gösterimeleri de gerçekleşecek.

Ayrıca, Burçak Evren tarafından Tarık Akan sineması üzerine bir kitap hazırlanıyor. Festival kapsamında Akan’ın rol aldığı “Hababam Sınıfı”, “Canım Kardeşim”, “Bizim Aile” ve “Eylül Fırtınası” filmlerin gösterimleri de gerçekleştirilecek. Akan için hazırlanan özel bir VTR ise, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması finalist filmlerinin gösterimlerinden önce izleyiciye sunulacak.

Bugün itibariyle Tarık Akan için düzenlenen özel bir billboard ise kentin değişik noktalarında sergilenmeye başlandı.

Tarık Akan, 23. Adana Film Festivali'nin Açılış ve Onur Ödülleri Töreni ile Kapanış ve Ödül Töreni'nde de anılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Türkiye’de ev sahipliği oranının sürekli azalmasına ve konut krizinin süreklileşmesine rağmen bir sosyal konut projesi hayata geçirilmiyor; fahiş kiralar nedeniyle halkın barınma sorunu derinleşiyor. Özelleştirilen Emlak Konut ise ‘yüksek gelir grubu’ için düşük faizli, ucuz kredili ‘yatırım fırsatı’ projesi yapıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et