19 Eylül 2016 14:42

Tutuklu gazeteci İmrak’ın ikinci duruşması yarın

Tutuklu DİHA Muhabiri Feyyaz İmrak, yarın Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Görülecek duruşması öncesi çağrıda bulunan Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), tüm duyarlı kesimleri devletin basın üzerindeki baskılarına karşı duruşmayı takip etmeye davet etti.

Antalya’da geçtiğimiz 11 Şubat günü yapılan ev baskınlarında 13 kişiyle birlikte gözaltına alınarak tutuklanan Akdeniz Üniversitesi Öğrencisi ve DİHA Muhabiri İmrak’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın saat 11.00’de görülecek. “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” suçlamalarıyla yargılanan İmrak hakkında 11 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İmrak’ın gazetecilik faaliyetlerinden dolayı yargılandığını vurgulayan avukatı Nagehan Avçil, bir önceki duruşmada olduğu gibi bu duruşmada da yaptığı haberleri mahkemeye sunacaklarını ve İmrak’ın tahliye edilmesini umduklarını kaydetti.

İMRAK’A VE GAZETECİLİĞE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Görülecek duruşmada öncesi gazetecilere ve Özgür Basın’a yönelik her geçen gün artan baskılara dikkat çeken Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Eş Başkanı Hakkı Boltan da İmrak’ın diğer gazetecilere gözdağı verilmek için tutuklandığını ifade etti.

DİHA’ya konuşan Boltan, “Türkiye’yi en çok marjinalleştiren, antidemokratik bir ülke konumuna getiren durum, basın özgürlüğünün olmamasıdır. İktidarın bir an önce basına yönelik şiddetten vazgeçmesi gerekiyor” dedi. Botan, başta Antalya’daki kitle örgütleri olmak üzere tüm duyarlı kesimleri İmrak’ın duruşmasını takip etme devletin basına yönelik baskısına karşı durma çağrısında bulundu. (MEDYA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yağma iklimi

Yağma iklimi

Enerji şirketlerinin patronlarının bizzat yönetimine girdiği Saray iktidarı, “iklim değişikliğiyle mücadele” adı altında sermayeye yeni kaynak aktarma hazırlığında. İktidarın Meclise getirdiği tasarıya göre karbon emisyonu ticareti sistemi kurulacak, “atmosferi kirletme hakkı” alınıp satılan bir mala dönüşecek. Sistem karbon ticareti zenginleri yaratırken, halka zehir kalacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
CHP'li belediyelere silkeleme ve sabah dörtte operasyonlar yapılırken AKP'li Sincan Belediyesine Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 30 milyonluk bağış yapıldığı iddia edildi.

Evrensel'i Takip Et