Kadıköy Anadolu Lisesi'nde 'proje okul' tepkisi
Kadıköy Anadolu Lisesi mezunları: Okullarımız kimliksizleştirilmek isteniyor. Sormak gerek, bunun neresi ihtiyaçtan doğuyor?
İstanbul'da bulunan Kadiköy Anadolu Lisesi'nin 'proje okul' kapsamına alınması ve öğretmenlerin norm fazlası ilan edilerek tayin istemeye zorlanmasına öğrenciler ve veliler eylem yaparak tepki gösterdi.
Eyleme, okulun eski mezunları ile Eğitim Sen üyeleri de katıldı. Sık sık, "Öğrencime dokunma, öğretmenime dokunma, geleceğime dokunma" sloganının atıldığı eylemde veliler adına açıklamayı Özlem Aslan okudu. Rotasyon belirsizliği yüzünden okullarında bir haftadır gerektiği gibi ders işlenmediğini belirten Aslan, "Okulumuzda 86 öğretmenimizden 52'si uygulama kapsamında yer değiştirmek zorunda kalacak. Bu durum eğitimde kesinti yaşanmasına sebebiyet verecek" dedi. Aslan, "Veli, öğretmen, öğrenci, mezun sac ayağını hiçe sayan, henüz içeriği doldurulmamış bir ‘proje okul’ kavramı, gerekçesi açıklanmamış, zamansız, aceleyle uygulanmak istenen rotasyon uygulamasını iyi niyetle bağdaştırmakta zorlanıyoruz. Veliler ve öğrenciler olarak yanlıştan en kısa zamanda dönülmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
'OKULLARIMIZ KİMLİKSİZLEŞTİRİLMEK İSTENİYOR'
Mezunlar adına söz alan Yasemin Zeytinoğlu, "Kadıköy Anadolulu olma kimliğinin bir parçası olan öğretmenlerimiz okulumuzdan gönderilmeye çalışılıyor. Neden? Öğretmenlerin eşlik ettikleri öğrenci kulüplerinden ötürü mü? Henüz 13 yaşındayken bizlerin öğrenci birliği ile tanışmasından ötürü mü? Tiyatro kulübü mü problem, yoksa okulun dergisi Martı mı? Bizlere kulüplerde fotoğraf çekmeyi öğreten hocalarımız mı? Yoksa doğa sporları kulübü mü? Ya da bizlere felsefeyi, İngilizceyi sevdiren öğretmenler mi? Kadıköy Anadolu Lisesi mezunları şikayetçi! Okullarımız kimliksizleştirilmek isteniyor. Baştan sona dönüştürülmek isteniyor. Sormak gerek, bunun neresi ihtiyaçtan doğuyor? Bu nasıl kamu hizmeti ve eğitimi? Bu uygulama ve idari düzenlemeyi derhal geri çekin. Biz 'Proje Okulu' olmak istemiyoruz” diye tepki gösterdi.
Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Turgut Yokuş da, “Milli Eğitim Bakanlığına soruyorum. Eğitim niteliğini yükseltmek istiyorsanız bu okullardan değil; bu okullar zaten yapmış oldukları başarılarla biliniyor. Eğitim kalitesinin artırılması gereken okullardan başlayın" dedi. Darbe girişiminin ardından el konulan okulların yüzde 80’inin imam hatibe dönüştürüldüğünü vurgulayan Yokuş, "Laik, bilimsel eğitime saldırı var. Proje okulları adı altında siyasal kadrolaşma yaratmak istiyorlar" diye konuştu.
Veli-Der 2. Başkanı Metin Aydoğdu da, "Bu proje iyi niyetli bir proje değil. Gerici kadrolaşmanın peşindeler. Velinin öğrencinin hiçbir kimsenin görüşünü almadan bir gecede eğitimi bitirmek istiyorlar. Eğitimde nitelikli öğretmenler istiyoruz" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)