ABD, 'terör listesi'ndeki Fetih el Şam'a silah veriyormuş
ABD'nin 'terör listesi'nde yer alan ve Eski adı el Nusra olan Fetih el Şam'ın Abu al-Ezz kod adlı komutanı: Silahları doğrudan ABD'den alıyoruz.

İLGİLİ HABERLER

Erdoğan'dan AP’ye: El Nusra'ya niye terör örgütü diyorsunuz?

El Kaide ve Nusra ayrılığı: Her şey Suriye halkı için mi?
EL Kaide'den ayrılarak adını Fetih el Şam olarak değiştiren ve Washington yönetimi tarafından "terörist" olarak nitelendirilen el Nusra örgütü, ABD'nin kendilerine başta BGM-71 TOW tanksavar füzeler olmak üzere çok sayıda silah gönderdiğini söyledi.
Haftalık Alman dergisi Focus'tan Jürgen Todenhöfer'a konuşan Abu al-Ezz kod adlı örgüt komutanı, silahların ABD, Rusya ve BM tarafından "terör örgütü" olarak kabul edilen el Nusra'ya verilmesine herhangi bir örgütün aracılık edip etmediği sorusuna, “Füzeler, doğrudan bize verildi. Amerikalılar bizim yanımızda" cevabını verdi.
'AMACIMIZ ŞERİAT DEVLETİ KURMAK'
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve hükümeti kastederek, “Rejim devrilene kadar savaşacağız" diyen el Nusra komutanı, amaçlarının şeriat kurallarıyla yönetilen bir İslam devleti kurmak olduğunu ve herhangi bir laik devleti tanımayacaklarını ifade etti.
Amerikan yönetimi, el Kaide'den ayrıldığını ve ismini değiştirdiğini açıklayan el Nusra'nın kendileri için hâlâ "terör örgütü" olduğunu vurgulamıştı. (DHA)
Evrensel'i Takip Et