27 Eylül 2016 15:05

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark Projesi'yle ilgili yerinde inceleme kararı verirken, Şehir Plancıları Odası Başkanı, kararı kendileri için zaman kazandırdığını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Kültürpark'a dair yeni projesine dair, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na dair karar çıktı. Doğal ve tarihi sit kararları bulunan Kültürpark'ın geleceğinin masaya yatırıldığı toplantıya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yanısıra projeye karşı olumsuz görüş bildiren Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri temsilcileri katıldı. Belediye temsilcileri projenin içeriğini ve gerekliliğini anlatırken, meslek odaları temsilcileri de Kurul'a hazırladıkları raporları ileterek, eleştirilerini açıkladı.

KURUL, YERİNDE İNCELEME KARARI VERDİ

Belediye ve meslek odaları temsilcilerini dinleyen İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kültürpark'taki projeyi yerinde incelemeye karar verdi ve Kültürpark Projesi'yle ilgili başka bir karar almadı. Kararı erteyeleyn Kurul, Ekim ayı içinde yapacağı yerinde inceleme sonrasında kararını açıklayacak.

Kurul'un bu kararını gazetemize değerlendiren Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer "Kültürparka Dokunma Platformu'nun itiraz gerekçelerini anlatabilmek biraz daha zaman kazanmış olduk. Kurul, bu bölgenin İzmir açısından çok önemli olduğunu söyledi. Dolayısıyla hızlı bir karar üretmenin yanlış olacağını dile getirdi. Zaten dosyalar da çok fazla idi. Bu anlamda olumlu gelişme olarak değerlendirebiliriz" dedi.

PROJEYE KARŞI ODA VE HALK TEPKİSİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayı içerisinde açıkladığı yeni Kültürpark Projesi, beraberinde yeni tartışmaları de getirmişti. Projeye karşı meslek odaları ve İzmirliler, Kültürpark'a Dokunma Platformu'nu kurarken, Platform, ağaçların alana yeni binalar yapılmasına ve parkın doğal yeşil alan döngüsünün bozulmasına karşı tepki gösterdi.  (İzmir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et