6 Ekim 2016 16:51
/
Güncelleme: 17:29

Mersin’de haber takibi yaparken gözaltına alınan ve 16 günlük gözaltının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan muhabirlerimizden Cemil Uğur hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Uğur bugün yeniden Mersin Adliyesine getirildi. Uğur, tutuklandı.

İl dışına çıkma izni almak için karakola giden Cemil Uğur, hakkında yakalama kararı alındığını öğrendi.
Dosyada gizlilik kararı olduğunu hatırlatan Avukatı Tugay Bek, “Belli ki, daha önce tutuklama talep eden Cumhuriyet Savcılığı itirazda bulunmuş. Bu itiraz üzerine yakalama kararı çıkarılmış. Sulh Ceza Hakimliğinde bekliyoruz. Henüz sorgulama başlamadı” dedi.

Bek, dosyadaki gizlilik kararı sebebiyle Uğur’la birlikte 16 gün gözaltında tutulan bir diğer muhabirimiz Halil İbrahim Polat’ın durumuyla ilgili bilgi alamadıklarını söyledi.

Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Uğur, saat 20.55 sularında "örgüte üye olmak" ve "örgüt propagandası" suçlamalarıyla tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Gazetemizin Mersin Muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat, 23 Ağustos’ta ‘Özgürlük Nöbeti’ eylemini takip ettikleri sırada gözaltına alınmıştı. Kendilerini gözaltına alan polislere “Gazeteciyiz, haber takip ediyoruz” diyen  muhabirlerimize yanıt “Ne gazeteciliği, OHAL var” olmuştu.

Muhabirlerimiz, başta gazeteciler, işçi ve memur sendikaları, siyasi partiler ve CHP, HDP milletvekillerinin girişimleri ve oluşan kamuoyunun ardından 16 günlük gözaltı sonucu adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Padişah yetkisi

Padişah yetkisi

Devlet Denetleme Kuruluna verilen sınırsız kayyım yetkisiyle Cumhurbaşkanı, bir talimat vererek kamu kuruluşlarından belediyelere, sendikalardan meslek odalarına ve barolara kadar tüm kurumların yönetimlerini, yargı kararına gerek olmadan görevden alabilecek. Prof. Dr. Metin Günday “Bu bir kayyım yetkisi. Anayasa’ya aykırı” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin nedeniyle 5 teğmen ordudan ihraç edildi.

Evrensel'i Takip Et