12 Ekim 2016 10:07

Obama'dan Cumhuriyetçilere 'Trump’ı dışlayın' çağrısı

ABD Başkanı Barack Obama, üst düzey Cumhuriyetçi Partililerden, Partinin Başkan Adayı Donald Trump’a verdikleri desteği çekmeleri çağrısında bulundu.

Obama'dan Cumhuriyetçilere 'Trump’ı dışlayın' çağrısı

ABD Başkanı Barack Obama, üst düzey Cumhuriyetçi Partililerden, Partinin Başkan Adayı Donald Trump’a verdikleri desteği resmen geri çekmeleri çağrısında bulundu. BBC’nin haberine göre, Obama, Demokrat Partili Başkan Adayı Hillary Clinton’a destek için katıldığı mitingde yaptığı konuşmada, Trump’ın tartışma yaratan sözlerini kınayıp hâlâ Beyaz Saray’a gitmesi için destek vermenin anlamsız olduğunu söyledi.

Trump’ın kadınlar için cinsiyetçi ifadeler kullandığı ve küfür ettiği videonun ortaya çıkmasından bu yana çok sayıda üst düzey Cumhuriyetçi Partili, Trump ile aralarına mesafe koydu. Trump ise bu isimleri sadakatsizlikle suçladı.

OBAMA’YA PROTESTO

Obama, Kuzey Carolina’daki Greensboro kentinde düzenlenen mitingdeki konuşmasında, üst düzey Cumhuriyetçi siyasetçilerin hâlâ nasıl Trump’ın başkan olmasına destek verdiklerini sorguladı. Obama, “Şu anda insanların ‘Ağır şekilde kınıyoruz, gerçekten onaylamıyoruz ama hâlâ destek veriyoruz’ dediklerini duyuyoruz. Hâlâ başkan olması gerektiğini düşünüyorlar ve ben buna anlam veremiyorum” dedi. Obama’nın konuşması bazı protestocular tarafından kesildi. Obama, Trump’ın kadınlar hakkındaki sözlerinin, bir dükkanda çalışmasını bile engelleyeceğini vurguladı.

Videonun ortaya çıkmasından bu yana 331 Cumhuriyetçi Kongre üyesinin yaklaşık yarısı ve bazı valiler Trump’ın videoda kullandığı sözleri kınadı. Yüzde 10’u da Trump’ın adaylıktan çekilmesi çağrısı yaptı. Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan da, Trump’ın videodaki sözlerini savunmayacağını söylemişti. Ryan, Cumhuriyetçi Partililere bunun yerine Kongre seçimlerine odaklanacağını belirtmişti.
Trump, desteğini geri çeken Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan’ı “Zayıf ve etkisiz bir lider” olarak tanımladı. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yasak çuvala sığmıyor

Yasak çuvala sığmıyor

KAMUAR’ın hesaplamalarına göre son bir yılda meyve fiyatları yüzde 154.5, sebze fiyatları yüzde 116.5, gıda fiyatları ortalama yüzde 70 arttı. Hane halkının bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 59’u, işçilerinki ise yüzde 62’yi aştı. Emekçiler için bıçak kemikte! Yasak, tutuklama, işten atma tehdidi işçilerin harekete geçmesini durduramıyor.

37 ülke: Has Çuval'ın ihracat yaptığı ülke sayısı

ISO 500: Has Çuval ISO ikinci en büyük 500 listesinde

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et