31 Ekim 2016 08:39

Kültür Bakanı: AKM yıkılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Taksim’deki AKM binasının yıkımın gerçekleşeceğini söyledi. Bakan Avcı, bulunduğu alana yeni bir bina yapılacağını açıkladı.

Habertürk'ten Mehmet Açar'ın haberine göre, Avcı, Topkapı Sarayı Müzesi’ndeki Konyalı Lokantası’nda gazetelerin kültür-sanat muhabirleri ve editörleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi, sorularını yanıtladı. İstanbul Taksim’deki AKM binasının ömrünü tamamladığının raporlarla kesinleştiğini ve yıkımın gerçekleşeceğini söyleyen Bakan Avcı, bulunduğu alana eskisinden daha kullanışlı, içinde büyük bir opera salonunun da yer alacağı daha büyük bir bina yapılacağını açıkladı. Bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve epey yol alındığını belirten Avcı, gelişmelerin yakın bir zamanda basınla da paylaşılacağını ifade etti.

‘DEVLET TİYATROLARI ÖZELLEŞTİRİLECEK’

Nabi Avcı’ya yemek sırasında ‘devlet opera, bale ve tiyatrolarının özelleştirilmesi’ konusunda önümüzdeki dönemde bir gelişme olup olmayacağı da soruldu. Avcı, bakanlıkta bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Yeni yasa ve düzenlemelerin tiyatrocular ve sanatçılarla birlikte yürütülmesi gerektiğini düşündüğünü söyleyen Avcı, devletin tiyatro, opera ve bale alanındaki gelenek ve birikiminin saygıyla korunmasına özen gösterileceğini ifade etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et