11 Kasım 2016 14:16

HDP heyeti Emek Partisi Antep İl Örgütünü ziyaret etti

Aralarında HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul’un da olduğu HDP heyeti, Emek Partisi Antep İl Örgütünü ziyaret etti.

Paylaş

Antep’te milletvekili Mahmut Toğrul’un da aralarında olduğu HDP heyeti, Emek Partisi’ni ziyaret etti. Televizyonların kapatıldığı, vekillerin hapse atıldığı bir dönemde daha çok yan yana olunması gerektiğini belirten HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, ziyaretlerinin bu amaçla gerçekleştiğini belirtti.

Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin Musul üzerinden savaş politikalarını tazelediğini söyleyen Toğrul, içerde de düşman yaratarak sıkışmışlıklarını aşmaya çalıştıklarını söyledi.

Emek Partisi İl Başkanı Mecit Bozkurt ise ‘Eğitim Sen üzerinden başlayan ihraç dalgasının sırasıyla tüm kamu çalışanlarına, milletvekillerine, halkın tüm kesimlerine yansıyacağını başından beri söylüyoruz. HDP Eşbaşkanlarıyla birlikte milletvekillerinin tutuklanma sürecinin bu ilk operasyonlara yeterince tepki gösterilmemesinin sonucu olduğunu’ söyledi.

Bozkurt, önceki süreçlerden de ders çıkararak tepeden siyasetle değil, tabandan başlayan tartışmalarla olabildiğince geniş bir şekilde, halk güçleriyle, emekçilerle birlikte demokrasi bloğunu güçlendirmek gerektiğini vurguladı.

“Faşizme karşı halkla kitlelerle daha sıkı bağlar içinde birlikte hareket etmek gerek” diyen Toğrul, sadece HDP’ye değil, demokrasi ve özgürlükler temelinde, tüm Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak için Antep’ten başlayarak ülke geneline yayılan bir ağın örülmesi gerektiğini vurguladı.

10 Ekim davasının tutanaklarını takip ettiğini söyleyen Mahmut Toğrul, “Antep Işid’in ana karargahı halinde. Toplumu kaygıya, geri çekilmeye sürükleyen bu durum devletin yerel yöneticileri tarafından yönetilemez hale geldi. Bu tabloyu yaratan yine kendileridir” dedi. Antep’te mahalle düğünde yaşanan patlamayı da hatırlatan Toğrul, katliamla ilgili hâlâ aydınlatılması gereken bir çok nokta olduğunu söyledi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçılardan açığa alınan hekimle dayanışma

SONRAKİ HABER

Cezaevlerindeki intiharlar Adalet Bakanı’na soruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa