23 Kasım 2016 13:15

Antalya'ya gelen Rus turist sayısı 1 yılda yüzde 84 geriledi

Geçen yıl 24 Kasım itibariyle 2 milyon 800 bin Rus turistin geldiği Antalya’ya, bu yıl aynı dönemde yüzde 84 gerilemeyle sadece 452 bin Rus geldi. 

Paylaş

Rusya uçağının düşürülmesinin yıl dönümünde turizmdeki kayıp milyonlara ulaştı. Geçen yıl 24 Kasım itibariyle 2 milyon 800 bin Rus turistin geldiği Antalya’ya, bu yıl aynı dönemde yüzde 84 gerilemeyle sadece 452 bin Rus geldi. 

Rusya’nın uyguladığı ambargoların en ağır faturası turizmin başkenti Antalya’da hissedildi. Kent ekonomisinin lokomotifini oluşturan sektör, toplam turizm potansiyelinin yaklaşık yüzde 30-35’ini oluşturan Rusya pazarının 24 Kasım’daki olayla birlikte sıfıra inmesiyle kriz yaşadı. 2016 yılında tarihinin en kötü turizm sezonunu yaşayan Antalya’da bu olumsuz etki, yaklaşık 52 yan sektörü de benzer ölçüde etkiledi. 

8 AYDA SADECE 20 BİN KİŞİ

Rus uçağı krizi sonrası birçok otel personelden tadilata, et-süt gibi her türlü gıda ürünleri alımına kadar kapasitelerini ciddi ölçülerde aşağı çekti. 24 Kasım’daki bu olayın ardından 2016 yılında 1 Ocak- 31 Ağustos tarihleri arasında kente sadece 20 bin dolayında Rus turist geldi. Bir önceki yılda ise bu rakam 2 milyon 170 bin olarak gerçekleşmişti. Rusya’nın turizm sektöründe uyguladığı charter yasağı ise yaklaşık 8 ay sürdü. 28 Ağustos’ta charter seferlere uygulanan yasak kaldırıldı. Rusya’nın başkenti Moskova’dan Antalya Havalimanına ilk charter uçuş ise 2 Eylül günü gerçekleşti. Eylül ayına kadarki dönemde sadece 20 bin dolayında Rus turistin geldiği kente, charter yasağının kaldırılmasıyla birlikte 2 bini aşkın charter seferi yapıldı. Toplamda ise bu süreçte kente 432 bin Rus turist geldi. (Antalya/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Nar üreticileri maliyetlerini karşılayamayınca ağacını söktü

SONRAKİ HABER

Soma katliamı için patron Alp Gürkan’a da dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa