21 Aralık 2016 07:18

750 bin sağlık emekçisi bir yıllık yıpranmadan oldu

Yaklaşık 3 yıl önce söz verilen ancak hala hayata geçirilemeyen yıpranma payı çalışması 750 bin sağlık emekçisini mağdur etti

Paylaş

Bağımsız Sağlık-Sen’den yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın yaklaşık 3 yıl önce söz verdiği ancak hala hayata geçirilemeyen yıpranma payı çalışmasının 750 bin sağlık çalışanını mağdur ettiğini belirtilerek, “Çalışmanın uygulamaya geçmemesi şu anda 750 bin sağlık çalışanının emekliliğinden bir yıl çalmıştır. Sağlıkçıların yıpranma hakkı çalışmasında dahi sağlıkçıların yıpratılması kabul edilemez bir durumdur” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakan olduğu 14 Mayıs 2014 tarihinde sözünü verdiği ve 2014 yıl sonuna kadar çıkarmayı taahhüt ettiği yıpranma payının bugün hala çıkarılamamış olduğu hatırlatılan açıklamada: “Bu durum sağlıkçılarda büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Yaklaşık 3 yıl önce vaat edilen yıpranma payı neden hala ertelenmektedir anlamakta güçlük çekiyoruz” denildi.

‘TALEBİMİZ 3 YILA 1 YIL YIPRANMA’

Açıklamada hükümetin konu hakkında ilk yaptığı açıklamada 5 hizmet yılına karşı 1 yıl yıpranma payı verilmesini öngördüğü, ancak şimdi çalışmanın “33 yıla 1 yıl” şeklinde yapılmaya çalışıldığı belirtilerek, “Daha önce de söylemiştik yine söylüyoruz. Bizler sağlıkçılara 3 yıla 1 yıl yıpranma payı verilerek sorunlarının azaltılmasını istiyoruz” denildi.

Yıpranma hakkının geriye dönük olarak da uygulanabilmesi ve isteyen sağlık çalışanının kanun yürürlüğe girdikten sonra geçmiş yıllarının yıpranma payını ödeyerek emekli yaşını erkene çekebilmesine de imkan tanınması gerektiği ifade edilen açıklamada şuinlar dile getirildi “750 bin sağlık çalışanı unutulan gündemlerine tekrar geri dönülmesini ve yıpranma haklarının kendilerine verilmesini beklemektedir. Referandum ve anayasa değişikliği gibi gündemlerle Türkiye kamuoyu meşgul edilirken bilinmelidir ki sağlıkçıların önceliği yıpranma haklarının verilmesidir.” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

İran medyası: Büyükelçiye suikastı Fetih Ordusu üstlendi

SONRAKİ HABER

El Bab’da IŞİD saldırısı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa