'Büyükelçi suikastını, Fetih el Şam üstlendi' bilmecesi
Rus Büyükelçi Andrey Karlov cinayetinin eski adı El Nusra olan Fetih el Şam Cephesi tarafından üstlenildiği iddia edildi.

İLGİLİ HABERLER

İran medyası: Büyükelçiye suikastı Fetih Ordusu üstlendi

Rus Büyükelçi Karlov silahlı saldırıda öldürüldü

Suikastla öldürülen Büyükelçi Andrey Karlov kimdir?

Büyükelçiyi suikastla öldüren Polis Altıntaş kimdir?

Rus büyükelçinin öldürülmesi sonrası kim, ne dedi?
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen suikastın, Fetih el Şam Cephesi (El Kaide'den ayrılmadan önceki adıyla El Nusra Cephesi) tarafından üstlenildiği iddia edildi.
Sputnik’te yer alan habere göre; Fetih el Şam, Karlov'a düzenlenen suikastı, internette paylaşılan bir mektup ile üstlendi. Sputnik, haberine kaynak olarak Mısır gazetesi el Yuma el Seba'yı gösterdi. El Yuma el Seba da Fetih el Şam öncülüğündeki Fetih Ordusu'nun fail olduğunu öne sürdü.
Ancak internette paylaşılan mektubun gerçeği yansıtmadığı belirtiliyor.
El Aan TV Muhabiri Jenan Moussa, Twitter hesabında paylaşılan görselin Fetih el Şam Cephesi ya da Fetih Ordusu'na ait olmadığını dile getirdi. Moussa, söz konusu grupların resmi adreslerinde böyle bir paylaşım olmadığını vurguladı.
Suriye'deki Gazeteci Hediye Levent de "Karlov suikastını Nusra Cephesi'nin üstlendiğine dair bildiri dün geceden beri internette var. Bildiri henüz teyitsiz. Nusra'ya yakın hesaplar 'bildirinin fake olduğunu, Esad-Suriye ordusu yanlıları tarafından yayıldığını' yazıyor." dedi.
Karlov önceki gün bir sanat galerisindeki sergi açılışında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Karlov'a ateş eden Mevlüt Mert Altıntaş isimli saldırgan, önce "Halep'i unutmayın, Suriye'yi unutmayın" diye bağırmış, ardından da El Kaide'ye ait olduğu belirtilen Arapça bir slogan atmıştı. Olay yerine gelen polislerle çatışan Altıntaş, daha sonra boynundan vurularak öldürülmüştü. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et