7 Ocak 2017 14:19

Diyarbakır Belediyesi önünde duran 2 heykel kaldırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan insan başlı aslan heykelleri kaldırıldı. Asurlar mitolojisinde “Lamassus” olarak isimlendirilen 2 heykel yıllardır belediye binası önünde duruyordu. Daha önce de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanan Cumali Atilla’nın belediye tabelasının sökme talimatını vermesi, akıllara belediye önündeki heykellerin kaldırılmasının da kayyımın talimatı olduğunu getirdi. 

Heykellerin bakım için mi yoksa bir daha konmamak üzere mi kaldırıldığı henüz bilinmiyor. Konuyla ilgili belediyeden herhangi bir açıklama yapılmadı. 

3 Aralık 2016 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla, Kürtçe ve Türkçe yazılan ve daha önce ‘Amed’ yazılı tabelayı da kaldırtmıştı.(DİHABER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bütün toplum heybede

Bütün toplum heybede

Emekçileri bastırmak için grevler yasaklandı. “İç cepheyi tahkim” denilerek her kesimden siyasetçi, gazeteci ve aydına yönelik sabah operasyonları, tutuklamalar ve akılalmaz gerekçelerle açılan davalar sürüyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et