8 Ocak 2017 10:02

Mülteciler kamplarda mahsur kaldı: Dört mülteci donarak öldü

Euronews’ın haberine göre, Bulgaristan’da iki Iraklı ve bir Somalili ile Yunanistan’da bir Afgan göçmenin donarak can verdi. 

Batı Avrupa ülkelerine sığınma umuduyla yola çıkıp Balkan ülkelerinde mahsur kalan binlerce kişi mülteci kamplarına yerleştirildi. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, kamplara yerleşmeyen bin kadar göçmen atıl fabrikalarda, -20 derece soğukta kışı geçirmeye çalışıyor. Bir kısmı da resmi belgeleri olmalarına rağmen sınır dışı ediliyor.

BM: DURUM KAYGI VERİCİ

Yunan adalarındaki mülteclerle ilgili bilgi veren BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Adrian Edward ise durumun endişe verici olduğunu söylüyor: “Özellikle Sisam, Sakız Adası ve Midilli’deki durum kaygı verici. Sisam adasında, aralarında küçük çocukların ve yardıma muhtaçların da olduğu, yaklaşık 700 kişi ısı sistemi olmayan çadırlarda barınıyor.”

Midilli adasında Karatepe Göçmen Kampı’ndaki konteynerlere yerleşen mülteciler, Moria Kampı’nda çadırda kalanlara göre nispeten daha şanslı. Sadece Midilli’de 5 bin 500 göçmen sığınma başvurularının sonucunu bekliyor. 

2015’in sonlarında, mültecilerin yeniden yerleştirilmesi ile ilgili imzalanan AB anlaşmaları kapsamında, Yunanistan’daki 66 bin 400 göçmenin iki yıl içerisinde diğer AB ülkelerine yerleştirilmesi hedefleniyordu. Ancak bugüne kadar bu göçmenlerden sadece yüzde 12’si diğer ülkelerce kabul edildi. (DIŞ HABERLER)
 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
1 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et