31 Ocak 2017 18:30

Bugge Wesseltoft ekibiyle Salon’da

Norveçli Caz Piyanisti ve Bestecisi Bugge Wesseltoft’un ikonik elektronik caz projesi olarak hayata geçen Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz, bugün ve yarın üst üste Salon’da. 

’90’ların başında “caz için yeni bir konsept” üreten müziğin dahi çocuğu Bugge Wesseltoft, üyeleri sürekli değişen grubuyla 10 seneden fazla süredir çıktığı dünya turneleri, 400’den fazla konser ve beş albümden sonra uzun bir sessizliğe çekildi. 2016’da grubun yirminci yılını kutlayan ekip, bunu ihtişamlı bir geri dönüşle süslemeye karar verdi ve kulaklarımızın pasını silmek için yola çıktı. 

Norveç’in gelecek vadeden en iyi müzisyenleri olarak tanımladığı, saksofonda Marthe Lea, gitarda Oddrun Lilja Jonsdottir, altyapılarda Sanskriti Shrestha ve davul ve vokallerde Siv Øyunn Kjenstad’dan oluşan yeni ekibiyle, “You Might Say”, “Existence” ve “Change” gibi çok sevilen şarkılarıyla şimdi Salon’da hayranlarıyla buluşacak. 

BEYRUT’TAN HİKAYELER

Beyrutlu blues, garage rock grubu The Wanton Ships, Beyrut’ta bir blues barın önünde gerçekleşen kavganın ortasında tanıştılar. Arkadaşlıklarını kavga sonrasında içtikleri birkaç kadehe bağlayan Nader ve Eddy tarafından kurulan grup, The Black Keys ve Black Rebel Motorcycle Club ile birlikte garage rock’ın yeniden doğuşunda en büyük rol oynayan ve Ortadoğu’dan çıkan en önemli grup olarak tanımlandı. Fransa, Türkiye ve İsveç’te muazzam bir hayran kitlesi edinen The Wanton Bishops, günlük olaylardan, aşk ve onun yokluğundan ve yalnızlıktan bahsettikleri tuşesi yüksek şarkılarıyla dinleyen herkesi dans ettirdiler. Sevmekten asla bıkmadıkları İstanbul’da çok özledikleri hayranlarıyla buluşmak üzere 4 Şubat’ta Salon’a geliyorlar. 
(KÜLTÜR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et