31 Ocak 2017 15:36

gazeteduvar internet sitesinden Hacı Bişkin'in haberine göre; Siirt’teki evine baskın yapılması sonrası gözaltına alınan 83 yaşındaki Hacı İsa Sezek, 4 Ocak tarihinde tutuklandı. ‘Örgüt üyesi olduğu’ iddiasıyla 25 gün emniyette tutulduktan sonra tutuklanan Sezek, torunu Süleyman ile aynı koğuşa konuldu.

AYNI AİLEDEN 3 KİŞİ CEZAEVİNDE, GERİDE KALAN ANNE HASTANEDE

Hacı İsa Sezek, cezaevine girdiği zaman iki torunu da cezaevinde imiş ve 33 yaşındaki torunu Şükrü 14 gün önce tahliye edilmiş. Hacı İsa Sezek'in kızı Ayşe Sezek, annesinin 25 gün boyunca babasının yolunu gözlediğini söyleyerek "Babam 25 gün tutuklu kaldıktan sonra cezaevine götürüldü. Annem, babam tutuklandıktan sonra hastalandı. Annemin zaten kalp yetmezliği ve akciğerinde sorunlar vardı, beş gün önce de hastalanınca hastaneye kaldırdık. Şu an annem hastanede, yeğenim ve babam ise cezaevinde aynı koğuşta kalıyor” dedi.

'BABAM 1994'TE DE İŞKENCE GÖRMÜŞTÜ'

Babasının 1994’te işkence gördüğünü ve bu yüzden sürekli hastalandığını söyleyen Ayşe Sezek, “Babamın davası siyasi olduğu için avukatlar ilgilenmek istemiyor yani şu an babamın bir avukatı yok. Mahkemeye çıkmak için en az 4-5 ay daha bekleyebilir. Babam yaşlı ve daha suçu bile kesinleşmemişken cezaevinde tutulmamalı. 1994’te işkence görmüş, bu yüzden ayaklarında sorun var. Lütfen onu serbest bıraksınlar.” diyerek tepkisini dile getiriyor. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tüm memleket parsel parsel

Tüm memleket parsel parsel

Ülkenin başkentindeki Çayırhan Madeni ve Termik Santrali, dün haraç mezat satıldı. Maden sahaları, termik santral ve neredeyse Nallıhan’ın tamamı büyüklüğünde bir toprak, santralin tek yıllık geliri olan 20 milyar TL’ye gitti. Aynı gün Resmi Gazete’de Erdoğan imzasıyla 300 bin metrekareden fazla kamu arazisi bedelsiz olarak sermayeye tahsis edildi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sefer Selvi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü çizdi

Evrensel'i Takip Et