11 Haziran 2012 08:04

TÜRKİYE Komünist Partisi (TKP) 11. Kongresi’ni, 9-10 Haziranda Ankara’da yaptığı konferansla sonlandırdı. 600’den fazla delegenin katıldığı konferansta partinin yeni yönetimi de belirlendi.

6 ay içinde Türkiye’nin bir çok ilçesinde örgüt kurma kararı alınan konferansta  ‘soL’ ismiyle bir günlük gazetenin önümüzdeki sonbaharda yayına hazırlanması için Merkez Komitesi görevlendirildi.

Konferans Suriye’ye yönelik emperyalist saldırıyı kınamaktan, tüm devrimci tutuklularla dayanışmanın ilanına kadar, karar önerilerini görüşerek son halini verdi. Suriye’ye yönelik emperyalist saldırganlığı kınayan ‘Savaşa Geçit Yok’ başlıklı kararda, “Suriye’de yaşananların halkın baskıcı rejime isyanı olarak nitelendirilmesi bütünüyle yanlış ve asılsızdır. Suriye bütün bölgemizin emperyalizmin çıkarları doğrultusunda yeniden şekillendirilme girişimlerinin bir parçası olarak hedef tahtasına yerleştirilmiştir” denildi.

Kürtaj yasağı tartışmalarının da değerlendirildiği konferansta, ‘Kadınlar İkinci Cumhuriyete Karşı Direnişe’ başlığını taşıyan kararda, “Kürtaj hakkı, modern tarih boyunca hep işçi sınıfının mücadeleleriyle paralel biçimde harekete geçmiş ve kazanımlar elde etmiş olan kadınların bedenleri hakkında kendilerinin karar vermeleriyle ilgili bir haklarıdır” denildi. (ANKARA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et