04 Şubat 2017 14:51

Yeşil Sol Parti’den ‘Bir Hayır Yeter’ kampanyası

'Başkanlık sistemi'ni öngören Anayasa değişikliği referanduma giderken Yeşil Sol Parti,“Bir Hayır Yeter, Söz Yetki, Karar Halka” kampanyası başlattı.

Paylaş

Anayasa değişikliğinin referanduma götürülmesine ilişkin, “Bir Hayır Yeter, Söz Yetki, Karar Halka” başlıklı kampanyanın startını Taksim Hill Otel’de düzenlediği basın toplantısı ile verdi.

Yeşil Sol Parti, Anayasa değişikliğinin referanduma götürülmesine ilişkin, “Bir Hayır Yeter, Söz Yetki, Karar Halka” başlıklı kampanya başlattı. Yazar Oya Baydar, 3 darbe gördüğünü ama böylesi bir baskıyla karşılaşmadıklarını belirterek, ‘Hayır’ için birlik vurgusu yaptı.

Toplantı salonunda, “Hayır diyoruz, çünkü söz, yetki ve kararın halkta olduğu bir demokrasi istiyoruz”, "Hayır diyoruz, çünkü hayır’da çoğulculuk var” pankartları asıldı. Toplantıya parti sözcüleri, ilçe örgütlerinden üyeler, sanatçı Deniz Türkali, yazar Oya Baydar, sanatçı Zeynep Tanbay, eski milletvekilli Ufuk Uras, HDP eski İl Eşbaşkanı Ayşe Erdem ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

‘ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNE ‘HAYIR’ DİYORUZ’

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Eylem Tuncaelli, basın metnini okudu. Referandumda ‘Hayı’” diyeceklerini belirten Tuncaelli, “Toplumun farklı kesimlerini yok sayan, yaşam alanlarının tümünde tekçi bir anlayışa bizi mahkum eden bu değişiklikleri kabullenmiyoruz. Kadınların, gençlerin, emekçilerin, engellilerin, LGBTİ bireylerin, etnik kimliklerin, inanç gruplarının, tüm ötekilerin kendi farklılıkları ve yaşam tarzlarını tanıyıp garanti altına almayan bu anayasa değişikliklerine itiraz ediyoruz” dedi.Ardından söz alan yazar Ufuk Uras, başkanlık anayasasının değil 12 Eylül anayasasından farklı bir anayasanın hedef alınması gerektiğini söyledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Yaşlı çift sobadan zehirlendi: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Kadıköy’de 'hayır' bildirisine polis saldırdı: 3 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa