‘AKP saldırganlığına karşı HDK’yi büyütelim’
Nergis Düğün Salonunda yapılan toplantıya BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ve HDK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gencay Gürsoy katıldı. İlk konuşmayı yapan Demir Çelik, Türküye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, AKP iktidarının her alanda faşist saldırılarını artırdığını söyledi. Hak isteyen her kesimin dışlandığını dile getiren Çelik, “Kim hak istiyorsa saldırıya uğruyor, tutuklanıyor. Bu nedenle halkların, emekçilerin, ezilenlerin saldırılar karşısında birlik olmaktan başka seçeneği yok” dedi. Tarih boyunca var olan ‘devlet anlayışının’ bugün de AKP eliyle sürdürüldüğünü söyleyen Çelik, “Elimizdeki gücün farkında olmalıyız. Biz Kürt siyasi hareketi olarak Türkiye’nin tüm halkalar açısından eşit ve özgür bir ülke, bir halklar mozaiği haline gelmesi için ortak mücadeleyi önemsiyoruz” dedi.
HDK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gencay Gürsoy ise Türkiye’nin hiçbir zaman gerçek demokrasiyle yönetilmediğini belirterek, “Kürt halkı kadar Türkler ve diğer azınlıklar da fazlasıyla demokrasiye ihtiyaç duyuyor. Yaşım itibarıyla bu ülkede üç tane darbe yaşadım. Her seferinde sosyalistler, emekçiler ve ezilen halklar olarak bedel ödedik. İşte bu nedenle HDK beni de çok heyecanlandırdı. Hep birlikte AKP’den rahatsız olan her çevre ve kişi gücünü burada birleştirmeli” dedi.
HDK’nin sadece Kürt siyasi hareketi ve belli sol çevrelerden oluşan bir proje olmadığını, bu düzene itiraz eden herkesle birleşme çabası içinde olduğunu belirten Gürsoy, ÖDP ve Halkevleri’ni de HDK içinde yer almaya çağırdı. Toplantının ardından HDK Yıldırım İlçe Meclisi seçildi. (Bursa/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et