Ankara Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden ihraçlara tepki
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri KHK ile ihraç edilen Prof. Derya Aysev ve Prof. Sibel Perçinel için basın açıklaması yaptı.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri fakülteden KHK ile ihraç edilen Prof. Derya Aysev ve Prof. Sibel Perçinel için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “ihraçlarla üniversite fakültelerinin kapılarına kilit vurulmasına izin veremeyiz” denildi.
Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Derya Aysev ve Prof. Dr. Sibel Perçinel, Barış İçin Akademisyenler bildirisi imzacılarındandı. Aysev ve Perçinel son yayınlanan 686 sayılı KHK ile üniversiteden ihraç edildi.
Ankara Tabip Odası'nın çağrısıyla Morfoloji binası önünde basın açıklaması düzenleyen Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, Tıp Fakültesi Dekanı Şehsuvar Ertük ve üniversite Rektörü Erkan İbiş'e ihraçları geri çekme çağrısında bulundu.
Tıp Fakültesi öğretim üyeleri adına basın açıklamasını yapan Prof. Dr. Yasemin Yalım, arkadaşlarının soruşturma dahi geçirmeden sadece bir bildiriye imza atıkları için bir KHK ile ihraç edildiğini ifade etti. Yalım, üniversitelerinde birçok akademisyenin ihraç edildiğini ve fakültelerde ders işlenemez hale geldiğini belirterek, “ İhraçlarla üniversite fakültelerinin kapılarına kilit vurulmasına izin veremeyiz. İhraçlar amacının dışına çıkarak muhalif temizleme aracına dönüşüyor” dedi. Şiddet içermeyen her türlü düşüncenin yanında olduklarını Yalım, “Arkadaşlarımız derhal öğrencilerine kavuşturulmalıdır” diye çağrıda bulundu.
‘BARIŞ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR’
Açıklamada, KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Derya Aysev söz alarak Barış için Akademisyenler Bildirisi'ne Türkiye'de insanlar savaş yüzünde ölmesin diye imza attığını söyledi. Aysev, hekimlerin ülke sorunlarıyla ilgilenmek gibi bir görevleri olduğunu da ifade ederek, “O bildiriye insanlar sadece ecelleriyle ölsün, polis, asker ve gençlerimiz ölmesin diye imza attım. İmzamla da gurur duyuyorum” dedi.
Prof. Dr. Sibel Perçinel, Türkiye'nin insanların öldüğü korkunç bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, “O kadar korkunç süreçten geçiyoruz ki benim ihraç edilmemin konuşulmasını dahi zül görüyorum. Konuşmamız gereken bu ülkede kalıcı barışın nasıl yeniden sağlanacağı olmalı” diye konuştu.
Açıklamaya katılan tıp öğrencileri ise barışın halk sağlığını konusu olduğunu ifade ederek, “Barış bir halk sağlığı sorunudur. Biz hocalarımızdan bunu öğrendik. İhraç edilen hocalarımız artık kurum içinde ders veremeyecek olsalar da bizim hocalarımız olarak kalmaya devam edecek” dediler. (Ankara/EVRENSEL)