Aladağ faciasında yaralanan kızına bakan baba işten atıldı
Aladağ'daki yurt yangını faciasında yaralanan kızına bakan işçi 'devamsızlık' gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.
Aladağ'da Süleymancılar Cemaatine ait yurtta çıkan yangın faciasının üzerinden 80 gün geçti, idari ve yargı ayağından arpa boyu yol alınmadı. Yangında yaralanan Fatma Zehra Altun’un tedavisi sürerken, kızına bakmak zorunda kalan Baba Ahmet Altun, devamsızlık yapıyor diye işten atıldı.
Adana'nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar Cemaatine ait yurtta 29 Kasım 2016’da 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 24 çocuğun da yaralandığı facianın üzerinden 80 gün geçmesine rağmen idari ve yargı ayağında bir ilerleme kaydedilmedi. Yangında yaralanan öğrenciler ve aileleri yaralarını saramazken, 3 çocuğun hastanede tedavisi sürüyor.
'BAKAN SÖZÜNÜ UNUTTU'
Çocukların yurtlarda kalması zorunluluğunu yaratan köy yolları ise eskisi gibi bozuk ve ulaşılmaz durumda. 6 öğrencinin toprağa verildiği ilçe merkezine 40 kilometre uzaktaki Köprücük köyündeki ulaşım sorunu ise halen çözülmüş değil. 6 öğrencinin toprağa verildiği gün öğrencileri taşıyan cenaze araçları yolda kalırken; cenaze törenine katılmak isteyen yurttaşlar ise 7 kilometrelik dağ yolunu yürüyerek aştı. Cenaze törenine katılan Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik köy yolunun düzeltilmesi için ailelere söz verdi. Ancak o söz de yerine getirilmedi. Köylere kışın yoğun kar yağışı nedeniyle aylarca elektrik verilmezken, yılbaşında yoğun kar nedeniyle çatısı çöken 15 derslikli Köprücük İlkokulu'nda ise hala eğitime başlanamadığı öğrenildi.
'DEVLET BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMASIN'
Yurt faciasından yaralı olarak kurtulan 22 öğrenciden Fatma Zehra Altun, Seda Topbaş ve Emine Pertlek'in tedavisi halen Kozan Devlet Hastanesi'nde devam ettiği için eğitimleri de hastane odasına gelen öğretmenler tarafından sürdürülüyor. Aileler, çocuklarının yaşadıkları travmayı atlatamadığını ve hastanede hem fizik tedavi hem de psikolojik destek aldığını anlattı. Hastanede kızını yalnız bırakmayan Emine Pertlek'in babası Yaşar Pertlek, devletin bu işin peşini bırakmamasını istedi. Eşinin köyde iki çocuğuna baktığı için kendisinin de hastanede olan kızının yanında kaldığını anlatan Fatma Zehra Altun'un babası Ahmet Altun, kızının halen travmayı atlatamadığını ve ayaklarındaki kırıkların ise halen iyileşemediğini aktardı.
'KIZIMA BAKTIĞIM İÇİN İŞTEN ÇIKARILDIM'
Altun, hastaneden ayrılamadığı için bakır madenindeki işinden çıkarıldığını belirterek, "Olay gününden beri işe gidemedim. Bu yüzden çalıştığım işten çıkarıldım. 3 çocuğum var; ikisi okula gittiği için eşim onlarla ilgileniyor. Ben de burada kızımla ilgileniyorum. İşe gitmediğim için iş yerine bu durumu anlattım ama bana, 'yapılabilecek bir şey yok' deyip işime son verdiler. Hastanede kızım hem tedavi görüyor hem de eğitimine devam ediyor. Masraflarını ise devlet karşılıyor" dedi. Adana Valiliği'nin kendisine İş-Kur aracığıyla iş ayarladığını ancak kendisinin kızına bakması zorunda olduğu için kendisine farklı alternatif sunmadığını aktaran Altun, devletin kızına 680 lira aylık bağladığını ve bu parayla geçinmeye çalıştıklarını anlattı.
'VERİLEN KEÇİLER YAŞLI VE HASTALIKLI'
Devletin her bir aileye 15'er keçi ve 100 kilo yem verdiğini söyleyen Altun, "O yem sadece 10 gün yetti. Biz kendi olanaklarımızla ve keçileri doğadaki yemlerle beslemeye çalışıyoruz. Gelirim olmadığı için yem alamıyoruz. Bu keçilerin hepsi yaşlı ve hastalıklıdır. Köy yolu bozuk ve ulaşım sıkıntımız halen çözülemedi. Belediyeden köye gitmek için servis istedik ama yollar kötü olduğu için bu talebimiz yerine getirilmedi. Biz de çocukların kendilerini iyi hissetmeleri için kendi imkanlarımız ile köye gittik. Bizler zor şartlar altında yaşıyoruz" şeklinde konuştu. (DİHABER)