Öğrencilerin eğitim hakkını savundu, ihraç edildi
Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Şahin, bölgedeki sokağa çıkma yasakları sebebiyle eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çektiği için ihraç edildi.
![Öğrencilerin eğitim hakkını savundu, ihraç edildi](https://www.evrensel.net/upload/dosya/70267.jpg)
Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, sendikasının aldığı karar doğrultusunda, sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı Kürt illerindeki eğitim sorunlarına ilişkin inceleme gezisine katıldığı için MEB tarafından ihraç edildi.
22 Aralık 2015 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçe girişinde Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca’nın yaptığı basın açıklamasına katılması gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma açılan Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla 20 Şubat 2017 tarihinde meslekten çıkarıldı.
Petrol-İş, DİSK, Emekli Sen, Alevi Kültür Derneği, Emekliler Derneği, CHP ve KESK’e bağlı sendikalar dün Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek Şahin’in meslekten çıkarılmasını protesto etti. Eyleme, öğrenciler ve velilerin yanı sıra Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, KESK Genel Merkez Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve Ankara Milletvekili Nihat Yeşil de katıldı. Burada konuşan Şahin, “Eğitimle ilgili faaliyet sendikaların asli görevidir. Eğitim devam etsin, çocuklar okula gitsin, öğretmenler işinin başında olsun demek suç değildir” dedi. Hukuksuzca ihraç edildiğini belirten Şahin, şöyle devam etti: Bu zulmü, bu adaletsizliği kabul etmiyoruz. Halkın öğretmeni olarak işimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz. Bunun için bir adım geri atmak yok.
Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da, “Üyelerimizi, şube başkanlarımızı, görevden almakla asla yıldıramazlar. Her koşulda üyelerimizin, şube başkanlarımızın yanında olacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et