07 Mart 2017 07:25

Kilyos’ta 10 ton atık toplandı, molozlar hâlâ kıyıya vuruyor

İstanbul Kilyos Sahili’nde kıyıya vuran tonlarca moloz için temizleme çalışmaları sürüyor. İBB 10.150 kilo atık toplandığını açıkladı.

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ekipleri, molozların döküldüğü Kilyos Plajı'nda atıkları temizleme çalışmalarına devam ediyor.  İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü kıyı temizlik ekipleri ve Atık Yönetimi Müdürlüğü temizlik ekiplerinin, dün 121 personelle yaptığı çalışmada Kilyos sahilinden 1.450 poşetle yaklaşık 10.150 kg atık toplandı.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, poşetler ve poşetlenemeyen ytong, tahta plakalar ve benzer büyük malzemeler iş makinesi ile kamyonlara yüklenecek, sonrasında kalan atıkları toplama  çalışması devam edecek.

Atıkların kaynağı ile ilgili denetim teknesi ile denizden yapılan araştırmada, sahile vuran atıklara benzer şüpheli yük taşıyan herhangi bir gemi tespit edilemedi. Kontroller ve araştırmalar devam ediyor. Ayrıca Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, atıkların kara kaynaklı olabileceği şüphesiyle de araştırmalarını sürdürüyor.

Büyük bir bölümü tamamlanan temizleme çalışmalarına şu anda 85 personelle devam ediliyor. Ancak kıyıya yeni atıklar vurmaya devam ediyor.

SARIYER BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de dün bir açıklama yayınlayarak sahilde haftasonu yürüttükleri çalışma ile ilgili bilgi verdi. İBB ile koordinasyonun sağlandığını belirten Genç, kirliliği yaratanların acilen bulunup cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Ekibi’nin cumartesi ve pazar günü üç kamyon atık temizlediği belirtilen açıklamada, “kıyıda temizlenen bölgelere yeniden ve sürekli yeni atıklar vuruyor” denilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'den 'Oğan' açıklaması: Ülkücü işini yarım bırakmaz

SONRAKİ HABER

Schneider işçileri 8 Mart için çalışmalara başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa