ABD’de kadınlar eşitlik ve adalet için greve çıktı

ABD’de binlerce kadın eşitlik ve adalet talebiyle 'Kadınsız Bir Gün' diyerek grev yaptı, sokaklara çıktı.

09 Mart 2017 00:50
Paylaş

ABD'nin Washington, Boston, Seattle, Los Angeles ve New York kentlerinin de aralarında bulunduğu birçok kentte binlerce kadın kırmızıya bürünerek sokaklara döküldü. Bazı okul ve iş yerleri kendiliğinden kadın çalışanlarına izin verirken, binlerce kadın 'Kadınsız Bir Gün' eylemi nedeniyle greve çıktı.

New York'ta Trump Tower yakınlarında bir araya gelen binlerce kadın, her türlü şiddete, cinsel tacize, ayrımcılığa, düşük ücrete ve iş güvensizliği baskılarına boyun eğmeyeceklerini anlatan konuşmalar yaptı. Konuşmalarda ABD Başkanı Donald Trump'ın Müslümanlara, göçmenlere ve sığınmacılara karşı izlediği politikalar da eleştirildi.

Uluslararası Kadın Direnişi tarafından düzenlenen 'Kadınsız Bir Gün' eyleminde, kadınlar kırmızı renkte giysi ya da takılara büründü. Bazı erkekler de kırmızı renkli giysilerle kadınlara destek verdi. ABD'de çalışan nüfusun yarısını oluşturan, ev harcamalarının yüzde 73'ünü yapan kadınlar 8 Mart'ta alış veriş yapmaktan da uzak durdu. Alışveriş yapanlar ise kadın işletmecilerin sahibi olduğu işyerlerinden alış veriş yapmayı tercih etti.

13 KADIN GÖZALTINA ALINDI

New York'ta protesto eylemlerinin ardından Uluslararası Hotel Tower'a yürüyen binlerce kadın eylemlerini burada da sürdürdü. Bir grup kadın, yol ortasına oturarak trafiği kesti. Kadınlara müdahale eden polis 13 kadını gözaltına aldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İtalya'da 'Kadınsız Bir Gün' grevi

SONRAKİ HABER

Denizlili kadınlar: Şiddetinizle barışmayacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa