9 Mart 2017 23:36
/
Güncelleme: 10 Mart 2017 00:08

‘İşimizi geri istiyoruz’ demek gözaltı sebebi

Didim’de KHK ile ihraç edilen, Mahir Özgürdamar İlkokulu sınıf öğretmeni ve Eğitim Sen üyesi Barış Bozkır, “İşimizi Geri İstiyoruz” eyleminin 3. gününde de 2. kez gözaltına alındı.

Atatürk Bulvarı üzerindeki alana gelen Barış Bozkır "İşimi ve öğrencilerimi geri istiyorum” dediği için polis tarafından yine gözaltına alındı. Haber takibi yapan muhabirimizin görüntü alması da polis tarafından engellenmeye çalışıldı.

Barış Bozkır’ın gözaltına alınması ve muhabirimizin engellenmeye çalışılması üzerine çevrede bulunan insanlar polislere, “Nereye götürüyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi. Gözaltı sonrası muhabirimize konuşan yurttaşlar "Hırsızlar, tefeciler dışarıda geziyor, hakkını arayanları böyle gözaltına alıyorlar. Adamın bir şey yaptığı yok. Sadece öğretmenliğimi geri istiyorum diyor. Demokratik hak ve özgürlüklerini kullanıyor. Burada bir saat konuşsa, halka derdini anlatsa ne olacak? Adam banka soymamış, hırsızlık yapmamış. Hırsızlar dışarıda geziyor.” diyerek tepkilerini ifade ettiler.

Bozkır’ın götürüldüğü polis karakolunda, kabahatlar kanununa göre 227 Lira para cezası kesilerek serbest bırakıldığı öğrenildi.

Eğitim Sen Didim Temsilciliği, üyelerinin gözaltına alınmasına dair bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim Sen Didim Temsilciliği Başkanı Turgay Elçi “İfade özgürlüğü en temel insan hakkıdır. İfade özgürlüğü anayasamız ve uluslararası yasalarla güvence altına alınmıştır. İfade özgürlüğünü engellemeye yönelik her davranış suçtur.” dedi. 
Açıklamada, “Almanya’nın bakanlarımızın ifade özgürlüğünü engellemesi nasıl anti demokratik ve suç ise Didim’de iki KESK üyesi kamu emekçisinin ifade özgürlüğünün engellenmesi de anti demokratiktir ve suçtur. Haksız, hukuksuz ve mesnetsiz bir şekilde görevinden ihraç edilmiş kamu emekçilerinin 'İşimi geri istiyorum' diyerek yaptıkları demokratik, barışçıl, insani ve vicdani eylemlerine yönelik yapılan orantısız polis müdahalesini kınıyoruz” ifadeleri yer aldı. (Aydın/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Adalet bakanı, "Kimileri ‘Bize soruşturma açın’ dercesine ortalıkta dolaşıyor" demişti. BİRTEK-SEN genel başkanının tutuklanmasından sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar şafak operasyonu ile gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et