'YGS’deki 15 dakika uygulamasına geçilmesinin nedeni nedir?'
YGS sınavına 15 dakika kala kapıların kapatılmasıyla oluşan mağduriyetler Meclis gündemine taşındı.
İLGİLİ HABERLER
Yıllarca hazırlandığı sınava 10 saniye yüzünden alınmadı
CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker dün yapılan YGS’de, sınava giriş saatlerinde değişikliğe gidilmesini Meclis’e taşıdı.
12 Mart 2017 Pazar günü 10.00’da üniversitelere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) birinci aşaması tamamlandı. Bu sene ilk defa gerçekleştirilen uygulama ile kapılar sınavın başlamasına 15 dakika kala kapatılınca yurt genelinde birçok öğrenci sınava giremedi.
İstanbul Milletvekili Ali Şeker verdiği soru önergesinde çok sayıda öğrencinin mağduriyetine sebep olan bu uygulamanın gerekçesini Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.
İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları sordu:
1. Yeterli dikkat çekici uyarı yapılmadan hayata geçirilen bu uygulama sebebiyle Türkiye genelinde sınava sokulmayarak mağduriyet yaşatılmış öğrenci sayısı kaçtır?
2. Aylardır hazırlandıkları sınava bu uygulama nedeniyle giremeyip mağduriyet yaşatılan öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
3. Sınava girenlerin büyük çoğunluğu bu sınava daha önce girmiş olanlardan oluşmaktadır. Yıllardır yapılagelen uygulamanın aksine sınava girecek olan öğrencileri mağdur edeceği açık olan böyle bir yönteme geçilmesinin gerekçesi nedir?
4. Söz konusu kural değişikliğine gidilmeden önce konuyla ilgili akademisyen, ölçme ve değerlendirme uzmanı ile eğitimcilerin görüşüne başvurulmuş mudur?
5. İstanbul, Ankara, İzmir ve trafik sıkıntısı yaşanan diğer büyük illerimizde bu kuralın öğrencilerin bir senesine mal olabileceği neden düşünülmemiştir? (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et