14 Mart 2017 09:55

Sivas'ta Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında il müftülüğünde istihdam edilecek 100 kişilik işe, 1182 kişi başvurdu. İşe alınacak 100 kişi noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi. 

Türkiye İş Kurumu Sivas İl Müdürlüğü ile kamu kurum ve kuruluşları arasında gerçekleştirilen TYP kapsamında personel alımı yapılmak üzere 4 Eylül Spor Salonu'nda kura çekildi. TYP kapsamında Sivas Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde istihdam edilecek 270 kişilik işe 798 kişi, müftülüğe alınacak 100 kişilik işe ise 1182 kişi başvurdu. Asgari ücretle çalıştırılmak üzere işe alınacak kişiler noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi. Başvuru şartlarını taşıyan ve noter çekilişi ile çalışmaya hak kazanan kişilerin 15 Mart'tan itibaren 6 ay bu programdan yararlanabileceği belirtildi. (DHA)
 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Peşkeşe ‘dur’ de!

Peşkeşe ‘dur’ de!

Çayırhan Termik Santralinin özelleştirilmesi için alınan ve genelde mal değerinin yüzde 10 düzeyinde belirlenen geçici teminat bedeli 250 milyon TL oldu. Bu bedel madenin sadece 3.5 günlük kazancına denk geliyor. Satışa karşı direnişi sürdüren madenciler, ‘Yağmayı durduralım’ çağrısı yaptı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et