Taşyapı’nın şikayeti üzerine belediye başkanı ifade verdi
Taşyapı, Kadıköy’de ruhsata aykırı gökdelenlerini durduran belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu şikayet etti, Nuhoğlu ifade verdi.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Taşyapı İnşaat A.Ş. ve sahibi Emrullah Turanlı'nın şikayeti üzerine hakkında “Basın yoluyla hakaret” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında Anadolu Adalet Sarayı'na gelerek ifade verdi.
Kadıköy’deki Meteoroloji arsasına ruhsata aykırı dört gökdelen diken Taşyapı, çalışmalarını durduran Kadıköy Belediyesi hakkında, kendisini zarara uğrattığı gerekçesiyle tazminat davası açmıştı. Davada, Kadıköy belediyesinin 101 milyon 859 bin TL maddi tazminat ödemesine karar verilmiş ardından haciz işlemleri başlatılmıştı.
Bu arada Taşyapı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı ruhsat 9 bin metre karelik ruhsata aykırı bölüm olması nedeniyle iptal edilmişti. Bu arada Taşyapı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı ruhsat, 9 bin metre karelik ruhsata aykırı bölüm olması nedeniyle iptal edilmişti.
Taşyapı bu kez de Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na kendisine ‘hakaret ettiği ve imajını zedelediği’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Bu kapsamda Nuhoğlu Anadolu Adalet Sarayı'na gelerek savcıya ifade verdi.
‘İSKAN KONUSUNDA BİZE BASKI YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR’
İfadesinin ardından adliyenin önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapan Nuhoğlu şunları söyledi:
“Bize açılan bir hakaret davası. Aslında bu hakaret davasını tüm Kadıköylülere açıldığını düşünüyoruz. Belediye Başkanı olarak 500 bin Kadıköylüyü temsil ediyoruz. Biz hiçbir şekilde hiç kimseye kişisel olarak hakaret etmedik. Bu firmanın Kadıköylülere açtığı dava yaklaşık 130 milyon liralık. Haksız olduğunu düşünüyoruz ve yüksek mahkemeye itiraz ettik. Bizim parklarımıza, camilerimize, sosyal tesislerimize haciz getirildi. Bütün bunları kamuoyunda vatandaşlarımızla paylaşmak zorundayız. Biz vatandaşlarımızın bir kuruşunu dahi haksız bir şekilde hiç kimseye veremeyiz."
Nuhoğlu "Bizim firmayla kişisel bir problemimiz yok. Firmanın bize açtığı bir dava var, o dava sonucunda iskan konusunda bize baskı yapılmaya çalışılıyor. Şu anda 9 bin metrekareden fazla ruhsata aykırı imalatları var. Kadıköy Belediyesi 2 milyon liranın üzerinde ceza kesti oraya. Cezaya ilişkin mahkemeye gitti, mahkeme firmanın itirazını redetti. Şimdi bütün bunları yok sayamayız. Siz hukuka uymak zorundasınız. Neyse ruhsatlı projeniz, bu projenizdeki imalatları yapmakla yükümlüsünüz. Ben fazlasını da yaparım diye bir mantık yok, olmaması da gerekiyor. Bu ülkede herkes hukuka uyacak. O da uyacak hukuka biz de uyacağız. Firma Çevre Bakanlığı'ından iskan aldı, biz mahkemeye verdik. Mahkeme de o iskanı iptal etti. Şu anda o bina tamamen ruhsata aykırı bir durumdadır. O kusurlu olan binadan dolayı biz tazminat davasında mahkum olduk. Şu anda dava yüksek mahkemede."dedi. (HABER MERKEZİ)