17 Mart 2017 15:09

Erdal Aydın: Karpuz çekirdeğini ektiğinizde kavun çıkmaz!

‘FETÖ’ üyeliği iddiasıyla tutuklu yargılanan BES üyesi Erdal Aydın’ın yargılandığı dava duruşmasında tahliye kararı verildi.

Paylaş

Sakarya Valiliği’nde inşaat mühendisi olarak çalışırken 7 ay önce ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklanan BES üyesi Erdal Aydın’ın yargılandığı davanın bugün görülen ilk duruşmasında tahliye kararı verildi. Aydın, duruşmada “Sosyalist bir ailede büyüdüm ve sosyalist görüşe sahibim. BES üyesi bir mühendisim. Hayatımda bu örgütle hiç bir ilişkim olmadı. 7 aydır bu suçlamayla tutuklu olmak onuruma dokunuyor” diye konuştu.

Duruşmada savunmasını yapan avukatı Ali Aydın, yargı sürecinde yapılan itiraza dahi cevap verilmediğini aktardı. Savcılığın soruşturmayı dikkatsiz yürüttüğünü belirten Aydın, “Oğlumun ismi bilinmeyen, açıklanmayan bir istihbarati bilgiye göre ByLock listesinde var. Ama ByLock, IMEI numarası, IP numarası, GSM numarası da dâhil kullandığı hiçbir elektronik eşyada bulunamadı. ByLock kullandığı, bağlantıları da dâhil tespit edilenler serbest bırakılırken oğlum ortada kanıt yokken tutuklu yargılanıyor. Yargı sürecinde yaptığımız hiçbir itiraza cevap bile verilmedi. Savcılık soruşturmayı o kadar dikkatsiz yürütmüş ki oğlumun ismi bile soruşturmanın bazı yerlerinde Baran Aydın olarak geçiyor” diye konuştu.

‘SUÇSUZLUĞUMUZU İSPATLAMAK İÇİN DELİL BULMAYA ZORLANIYORUZ’

Sonrasında söz alan Demokrasi İçin Hukukçular Grubundan Avukat Özcan Karakoç ise, ortada delil olmadığını vurguladı. Erdal Aydın’ın suçsuz yere 7 aydır tutuklu olduğunu belirten Karakoç, “Böyle komik bir iddianameyi sadece Ankara Gar patlaması davasında gördüm. 7 aydır incelenen telefon ve elektronik eşyalarda ByLock’a rastlanıp rastlanmadığı bilgisi yok. ‘ByLock tespit edildi’ deniyor ve tutuklama sebebi olarak gösteriliyor. Fakat ByLock ile alakalı bir tane bile belge yok. Sadece ‘istihbarati bir bilgiye göre ByLock listesinde ismi var’ denilerek, ortaya belge koymadan müvekkilimiz suçsuz yere tutuklu olarak yargılanıyor. İddia makamı delil bulmakla yükümlüyken suçsuzluğumuzu ispatlamak için bizler delil bulmaya çalışıyoruz fakat ortada delil yok” dedi.

Duruşmada söz verilen Erdal Aydın ise, “Karpuz çekirdeğini ektiğinizde kavun çıkmaz. Ben sosyalist bir ailede büyüdüm ve sosyalist görüşe sahibim. KESK’e bağlı BES üyesi bir mühendisim. Hayatımda bu örgütle hiç bir ilişkim olmadı. Yayın organları da dâhil alıp okumadım. Savcılıkta verdiğim ifade bile değiştirilmiş. Bu programı hiç yüklemedim ve kullanmadım, 7 aydır bu suçlamayla tutuklu olmak onuruma dokunuyor” ifadelerini kullandı. Aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, Erdal Aydın’ın adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Duruşmaya BES Genel Başkanı Fikret Aslan, Emek Partisi MYK üyesi Tarık Erkan, Emek Partisi Sakarya İl Başkanı Hüseyin Atılgan, Eğitim Sen ve TKP üyeleri katıldı. (Sakarya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP İstanbul İl Başkanı ‘Evet’ için ikna edemedi

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta kayyım atanmayan DBP'li belediye kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa