24 Mart 2017 00:15

Gökçek asbesti sakladığını itiraf etmiş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Asbestle ilgili yıkım işlerinde yönetmelik gereği, sorumlu kurumun, yıkıma başlamadan önce güvenlik önlemlerini içeren iş planlarını,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bildirmesi gerekiyordu. Ancak yıkımına başlandığı 25 Şubatta ortaya çıkan Hava Gazı Fabrikasının asbest söküm işlerini yapan Rahmi Baysal, bu iş planlarının 28 Şubat 2017 tarihinde ÇSGB İl Müdürlüğü’ne verildiğini Evrensel'e açıklamıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in,  Baysal’ın bahsettiği iş bildirimi ve iş planları raporunu, asbest tartışmalarında kendini aklamak için 2 Mart tarihinde facebook hesabından yayınladığı ortaya çıktı. 

ASBEST SADECE BORUDA YOK

Gökçek sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda yıkılan binanın fotoğrafını göstererek, “Asbest ile ilgili binada şu anda en ufak bir işlem yapılmadı. Yıkılan enkazlar içinde hiçbir boru olmayan yandaki binanın molozları” dedi. Ancak asbest uzmanlarına göre asbest binalarda sadece borularda bulunmuyor, yer ve tavan kaplamaları, yalıtım amaçlı püskürtme kaplamalar, bölmeleme panelleri, yangına dayanıklı yalıtım panelleri, kazanlar ve  ısıtma sistemlerindeki yalıtım malzemeleri, asbestli çimentodan imal edilmiş ürünlerde de kullanılıyor. Yanıtsız bırakılan sorulardan birisi de fabrikanın asbestli olduğunun ortaya çıkmasına bu nedenle de 24 Kasım 2016 tarihinde “asbestli yıkım işi” için yeniden ihale düzenlenmesine rağmen; iş bildirimi ve iş planı raporunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne neden 28 Şubat 2017 tarihinde bildirildiği oldu. 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

Toplu sözleşme sürecinde olan kamu işçilerinin, Türk-İş ve Hak-İş yöneticilerinin üzerinde anlaştığı sözleşme taslağının kendilerinden gizlenmesine tepkisi büyüyor. Bu hafta hükümete sunulması beklenen taslağın onayları alınmadan masaya konmamasını isteyen işçiler, “Biz mücadele etmezsek sözleşmenin sonu belli” diyor.

72 bin 88 TL: Türk-İş’in yoksulluk sınırı

30 bin TL: Kamuda ortalama ücret

58 bin 200 TL: Türk-İş ve Hak-İş’in istediği zamlı ücret

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et