30 Mart 2017 17:01
/
Güncelleme: 25 Ekim 2017 12:06

Mervani kabartmaları kayyım talimatıyla kırıldı

Cumhur Daş
Diyarbakır

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Mervani Parkında bulunan ve Mervani tarihini anlatan kabartmalar kayyım talimatıyla kırıldı. Yenişehir Belediyesi tarafından 2012 yılında hizmete açılan parka verilen ‘Mervani’ ismi de Diyarbakır Valiliği tarafından kabul edilmemişti. Bunun üzerine belediye parka ‘Mervani’ isminin verilmek istendiğini ancak valiliğin bu ismi yasakladığına dair bir tabela asmıştı. Halkın da ‘Mervani Parkı’ olarak kabul ettiği alana Mervanilerin tarihini anlatan kabartmalar da yapılmıştı.

Yenişehir Belediyesine kayyım olarak atanan ilçe Kaymakamı Mehmet Özel’in bugün parka yaptığı ziyaret sonrası kabartmalar kırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın hafta sonu Diyarbakır’da katılacakları referandum mitingi öncesi kentte çeşitli düzenlemeler yapılıyordu.

MERVANİ KÜRT BEYLİĞİ

Mervaniler, 983-1085 yılları arasında Diyarbakır ve çevresinde hüküm sürmüş bir Kürt hanedanlığıydı. Mervaniler, Harputlu Huveydi aşireti Harbuhti koluna bağlı Badıki kabilesinden Bâz bin Dostık lakaplı hükümdar Ebu Abdullah Şa tarafından Mayyafarkin'de (Silvan) kurulmuştur.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bütün toplum heybede

Bütün toplum heybede

Emekçileri bastırmak için grevler yasaklandı. “İç cepheyi tahkim” denilerek her kesimden siyasetçi, gazeteci ve aydına yönelik sabah operasyonları, tutuklamalar ve akılalmaz gerekçelerle açılan davalar sürüyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et