04 Nisan 2017 09:27

Timaş'ta 2 işçi işten atıldı, 75 işçi iş bıraktı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Timaş'ta çalışan iki işçinin işten atılması üzerine 75 işçi iş bıraktı.

Paylaş

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Nuh Çimento’ya taşeron hafriyat işi yapan Timaş’ta iki işçinin işten atılması üzerine 75 işçi iş bıraktı.

Nuh Çimento’nun hafriyat işlerini yapan Timaş’ta çalışan işçiler, 3 gündür çalışma koşullarından ve maaşlarının asgari ücret olarak gösterilmesinden şikâyet ederek iş yavaşlatıyordu. Kendi aralarında imza da toplayan işçiler, “Maaşlarımız asgari ücret olarak bankaya yatırılıyor, üstü bize elden veriliyor. Buna itiraz ettik, maaşlarımızı olduğu gibi bankaya yatırsınlar. Sosyal haklarımız kötü durumda, yediğimiz yemekten bir şey anlamıyoruz, koşullarımız çok kötü” diye konuştu.

Aralarında imza toplayarak Timaş’ın genel merkezinin olduğu Adana’ya ulaştıran işçiler, taleplerinin karşılanması için de iş yavaşlatmıştı. Buna karşılık 2 işçiyi işten atan firmaya işçilerin tamamı iş bırakarak cevap verdi. İş kamyonlarını firmanın bulunduğu şantiyeye çekerek iş bırakan işçilerin bulunduğu alan, jandarma ve polisin ablukası nedeniyle girilemez durumda. Edinilen bilgiye göre ise, firmanın sahibi Adana’dan gelerek işçilerle görüşecek. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

4-B’lilerin kadro umudu ‘reform’a kaldı

SONRAKİ HABER

DTK Eş Başkanı Leyla Güven gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa