Ege Üniversitesinde turnike arızası 'yok' yazdırıyor
Ege Üniversitesinde öğrencilerin kart okutarak giriş yaptığı turnikeler sık sık arıza yapıyor, öğrencilere derse ya geç kalıyor ya da giremiyor.

İzmir Ege Üniversitesi'nde öğrenciler kampüse giriş ve çıkışlarını öğrenci kimliklerini turnikelere okutarak yapıyor. Turnikelerin sıksık arızalanması öğrencilerin demir parmaklıkların ardından kalmasına ve derse geç girmelerine neden oluyor. Bazı öğrenciler arıza nedeniyle okula giremediklerini, kapıda olmalarına rağmen derslerde 'yok' yazıldıklarını söyleyerek, soruna köklü çözüm bulunmasını istedi.
Ege Üniversitesi'nde ülkü ocakları üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun 2015 yılı şubat ayındaki ölümünün ardından okulda güvenlik önlemleri artırıldı. Okula giriş çıkışın yanı sıra fakülteler arası geçiş için de öğrencilerin kimlik kartı ile çalışan turnikeler yerleştirildi. Ancak bu turnikelerin sık sık arızalanması öğrencilerin tepkisine neden oluyor. Turnikenin manyetik kart okuyucu bölümüne kartların peş peşe okutulması üzerine bir süre sonra bölümde 'yetkisiz kart' yazısı beliriyor. Bu yazı çıkınca sistem kendini kapatıyor ve insan boyundan daha uzun olan demir parmaklıklar dönmüyor. Günde en az 10 kez yaşanan bu arıza nedeniyle okul önünde uzun kuyruklar oluşurken. öğrenciler de derse geç kalıyor. Turnike arızası, okulun özel güvenlik birimleri tarafından gideriliyor.
Öğrenciler okuldaki turnike sisteminin cezaevlerini hatırlattığını belirterek, tepki gösterdi. Ege Üniversitesi Gazetecilik bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Hasan Tanrıöğen tepkisini şöyle dile getirdi:
"Okula arabayla girenler aranmıyor, biz okulun öğrencisi olduğumuz halde bunu kartla, ve sözlü açıklamalarla kanıtlamak zorunda kalıyoruz. Güvenlik içinse bu tedbirler çifte standart olmamalı. Arabası olan da aranmalı. Turnikenin sık sık arızalanması nedeniyle tamir edilinceye kadar içeri giremiyoruz, okul kapısında olduğumuz halde derse 'yok' yazılıyoruz."
Öğrenciler okuldan çıkarken kart basmalarını da eleştirirek, "Okula girerken öğrenci olduğumuzu ispatlıyoruz çıkarken neden buna ihtiyaç duyuluyor, anlamış değiliz" dedi. (İzmir/DHA)
Evrensel'i Takip Et