09 Nisan 2017 16:28

Venezuela Komünist Partisi, hükümete desteğini çekiyor mu?

Venezuela'da aralarında Venezuela Komünist Partisi’nin (PCV) de bulunduğu üç sol parti, yeni bir siyasi oluşumun hazırlığını yaptıklarını açıkladı.

Paylaş

Venezuela'da aralarında Venezuela Komünist Partisi’nin (PCV) de bulunduğu üç sol parti, yeni bir siyasi oluşumun hazırlığını yaptıklarını açıklayarak, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun liderliğindeki hükümet partisi PSUV’dan (Birleşik Sosyalist Partisi) desteğini çekme sinyali verdi.

PCV’nin yanı sırası Herkes için Anayurt (PPT) ve REDES (Ağlar) partisi, PSUV’nin öncülüğünü yaptığı seçim ittifakı Gran Polo Patriatico (Büyük Yurtsever Cephe) içinde yer alıyorlardı. PCV ise PSUV’in en yakın ve en etkili müttefiklerinden biriydi.

Geçtiğimiz hafta basın açıklaması düzenleyen partiler, ortak bir siyasi program üzerine çalıştıklarını açıkladılar. PCV Genel Sekreteri Oscar Figuera ise GPP’nin aylardır toplantı yapmamasını eleştirdi. Figuera, gazetecilerin GPP’yi tamamen terk edip etmeyeceklerine dair sorusunu ise, “Olmayan bir şeyi terk edemezsiniz” yanıtını vermesi dikkat çekti.

İttifaktaki sorunların özellikle hükümetin siyasi partilerin “yasal” olması için gerekli hukuki şartları değiştirmesinden sonra büyüdüğü belirtiliyor. Hükümet bu hamlesiyle, küçük siyasi örgütleri yok etmek istemekle eleştiriliyor. (DIŞ HABERLER)

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

Sinan Oğan: Suikast hazırlığındayken kaçtılar

SONRAKİ HABER

KESK Aydın Şubeler Platformu’ndan gözaltılara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...