3 Suriyeli sığınmacıyı savaş değil yoksulluk öldürdü

Konya'da bir nöbetçi kulübesinde barınan 3 Suriyeli genç, tenekede yaktıkları ateşten yayılan karbonmonoksitten zehirlenerek yaşamını yitirdi.

18 Nisan 2017 08:15
Paylaş

Konya'da bir fabrika girişindeki nöbetçi kulübesinde barınan Suriyeli 3 sığınmacı, ısınmak için boya kovasında yaktıkları odun, kağıt ve bez parçalarından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.

Yoksulluk nedeniyle ev kiralayamayan 3 Suriyeli genç Konya- Adana karayolunun 10'uncu kilometresindeki bir plastik doğrama fabrikasının yetkililerinden barınacak bir yer istedi. Fabrika yetkilileri Suriyeli 3 gence geçici bir süre nöbetçi kulübesinde barınabileceklerini söyledi.

Suriyeli gençler ısıtma sistemi bulunmayan kulübede tenekede ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Ağzı açık boya kutusunda odun, kağıt ve bez parçalarını yakarak uyuyan gençlerin cansız bedenleri fabrika çalışanları tarafından bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları incelemede gençlerin ölüm nedenini ateş yaktıkları kovadan yayılan karbonmonoksit gazına bağlı zehirlenlenme olarak belirledi.

Polis hayatını kaybeden gençlerden birinin 18 yaşındaki Cuma El Kurdi olduğunu açıkladı. Yaşamını yitiren diğer gençlerin kimlikleri henüz belirlenemedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Halkevleri üyeleri hakkında 3 yıla kadar hapis istemi

SONRAKİ HABER

Baydemir: Bu seçim şaibelidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa