Baydemir: Bu seçim şaibelidir

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir referandum sonuçlarının şaibeli olduğunu belirtti.

18 Nisan 2017 08:26
Paylaş

HDP sözcüsü Osman Baydemir, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Osman Baydemir, referandum sonucun şaibeli olduğunu söyledi. Baydemir, çok sayıda sandıkta Yüksek Seçim Kurulu oy sonuçları ve HDP'nin oy takip merkezinin sonuçları arasında fark olduğunu belirterek şunları söyledi: "Birçok ilde sandık kurulu başkanlarımızın üzerinin ismi çizildi, yerine diğer partilerden getirildi. HDP yurt dışında en fazla oy alan ikinci parti olmasına rağmen üye vermesi engellendi. 700'ü aşkın tutanağa itirazlarımızı sunduk. Yurt dışından gelen oyların sayımında müşahitlerimiz sandıktan uzak utuldu. Sosyal medyada çok sayıda fotoğraf var. Seçim hilelerini net şekilde gösteriyor. Bu seçim şaibelidir, sonuçları itibariyle”

SİLAHLARIN GÖLGESİNDE SEÇİM

Baydemir, Bölge illerinde elinde silahla sandık başında fotoğraflarını paylaşanlara dikkat çekti. Muş'ta R.I isimli şahıs içinde sandık bulunan bir sınıfın önünde eli silahlı fotoğrafını Facebook'tan paylaşmıştı.  R.I. "Dağdibi oy sandığımda 305 oy var 305 oy da evet Allah'ın izniyle. Tüm Türkiye'ye hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı. Baydemir, bu fotoğrafı grup toplantısında gösterdi.

Baydemir, "Muş Hasköy'e bağlı olan bir köyde sandık sonucu evet 290, hayır 2. Silahların gölgesinde geçen seçim sonucu. Hasköy'de 30 sandıkta kullanılan oy oranı yüzde 100. Evet oranı yüzde 100. Dünyanın hangi yerleşim biriminde böyle bir seçim görülmüştür. Bunlar bu seçimin iptalini gerektiren maddelerdir. Milyonlarca zarf ve oy pusulası mühürsüz kullanılmıştır. YSK ve seçime darbedir bu” diyen Baydemir 2014'te Bitlis Norşin'de yerel seçimlerini hatırlatarak “DBP birinci parti seçildi ve kazandı. AKP'nin itirazı üzerine mühürsüz zarflar gerekçesiyle seçim iptal edildi ve yeni yapılan seçimde de yine seçimi DBP aldı” şeklinde konuştu.

YSK HAKEM DEĞİL TARAF

YSK'ye çağrıda bulunan Baydemir şöyle devam etti: “2.5 milyonu bulan oylar ve zarflarla ilgili 2014'te aldığın kararın aynısı almazsan sen bu seçimde hakem değil tarafsın. Bu şaibelerde en büyük vebal senin boynuna binmiş olacaktır. Meşruiyet krizi aşılmadığı müddetçe toplumun ihtiyaçları giderilmemiş olacaktır. ‘AGİT raporunu tanımıyorum’ diyor Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanının bu şaibeli seçim sonuçlarına ilişkin tebrik eden hangi ülkeler. Katar, Gine, maşallah maşallah." (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

3 Suriyeli sığınmacıyı savaş değil yoksulluk öldürdü

SONRAKİ HABER

OHAL 1 yıla ulaşacak, faturası yine halka çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa