01 Mayıs 2017 16:04

Aydın’da 1 Mayıs yıllar sonra ilk kez ortak kutlandı

Aydın’da 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü yıllar sonra ilk kez ayrışma olmadan geniş bir katılımla kutlandı.

Paylaş

Aydın'da Egemenlik Bulvarı üzerinde toplanan DİSK, KESK, Birleşik Kamu İş, CHP, EMEP, HDP ve Haziran üyesi işçi ve emekçiler ile  AYÇEP üyesi yaşam savunucuları ile çeşitli dernek ve kitle örgütleri kent meydanına yürüdüler.

Yürüyüş boyunca savaş ve baskı politikalarına karşı barışı savunan, Soma ve 10 Ekim Ankara katliamlarına vurgu yapan, taşeron sistemine karşı herkese güvenceli iş, kadrolu istihdam ve güvenceli gelecek isteyen işçiler ve emekçiler insanca çalışma ve insanca yaşama taleplerinin yazılı olduğu döviz ve pankartlar taşıdı. Kadın haklarından, gençliğin iş, eğitim, gelecek taleplerine, doğanın talanına karşı yaşamın savunulmasına, her kesimin taleplerini dile getirdiği 1 Mayıs geniş bir katılımla kutlandı.

1 Mayıs Tertip Komitesi adına DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cemal Poyraz, KESK MYK Üyesi Ramazan Gürbüz ve Birleşik Kamu İş MYK Üyesi Şaban Özdemir birer konuşma yaptılar.

DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cemal Poyraz “Bizler emek örgütleri başta olmak üzere, bundan böyle herkes kendi özgünlüğü ile bu yıl başta Aydın’da olmak üzere ve Türkiye’nin her yerinde olabildiğince yaygın, kitlesel ve coşkulu 1 Mayıs buluşmalarını bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde örgütlenmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Halkın en az yarısının "Hayır" dediği bir rejim değişikliğini meşrulaştırma girişimlerine karşı 2017 1 Mayısı'nın çok daha anlamlı ve önemli hale geldiğini belirten Poyraz, kıdem tazminatının gaspına, taşeron köleliğine ve kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılmasına karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. “Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği! Yaşasın işçi sınıfının uluslararası birlik ve dayanışması!” diyerek konuşmasını bitirdi.

Miting müzik gurupların söylediği 1 Mayıs marşı, mücadele türküleri ve çekilen halaylarla sona erdi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da 1 Mayıs: Biz çoğuz, biz biriz!

SONRAKİ HABER

Binlerce Norveçli ‘güvenceli iş’ talep etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa