8 Mayıs 2017 12:56

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün hayatını kaybeden 91 yaşındaki babası Ahmet Hamdi Gül’ün cenazesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Kayseri'de olağanüstü önlemlerin alındığı cenaze namazının kılındığı Cami Kebir ve çevresine açılan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Bu arada Abdullah Gül'ü telefonla Türkmenistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Filistin Devlet Başkanları ile Almanya eski Cumhurbaşkanı arayarak taziyelerini bildirdi.

CENAZE NAMAZINI DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KILDIRDI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski ve yeni bakanlar, eski ve yeni milletvekilleri, Gül ailesi ve çok sayıda kişi katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ahmet Hamdi Gül ile 10 gün önce Kızılırmak'a düşerek, hayatını kaybeden 13 yaşındaki Rıza Çağlar'ın cenaze namazlarını kıldırdı.

Gül'ün cenazesi, Şehir Mezarlığındaki aile kabristanında gözyaşları arasında toprağa verildi. (Kayseri/DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et