10 Mayıs 2017 13:02

ABD'nin SDG'ye hangi silahları vereceği belli oldu

ABD'nin SDG'ye Rakka operasyonu için yapacağı ağır silah yardımının neleri içerdiği öğrenildi.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın YPG'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) silah yardımı kararını onaylamasının ardından bu silahların neleri içereceğine dair detaylar öğrenildi.

Sputnik'in YPG'ye dayandırdığı habere göre, SDG'ye havan mermileri, ısı güdümlü füzeler, doçka ağır makineli tüfekler, otomatik silahlar, ağır otomatik silahlar, zırhlı araçlar ve tanklar verileceği ifade edildi.

YPG yetkilisi, "Bu silahlara çok ihtiyacımız var. Rakka kent merkezine yönelik operasyonda tank ve zırhlı araçlara ihtiyacımız olur. Ayrıca IŞİD'in bomba yüklü araçlarının bize varmadan imha edilmesi için ısı güdümlü füzelere ihtiyacımız var" dedi.

YPG yetkilisi, konuya dair açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bu karar, IŞİD terörüne ve diğer teröristlere karşı verilen mücadeleye önemli bir katkıda bulunacaktır. IŞİD terörüne karşı yıllardır savaşıyoruz fakat ağır silah eksikliği sorunuyla karşı karşıyaydı. IŞİD'in ise ağır silahları bulunuyor. Bizde ağır silah olmaması, teröre karşı mücadelemizi olumsuz etkiliyordu. ABD'nin bu kararı, IŞİD'in çöküşünü hızlandıracak. Kararın Rakka kentine yönelik operasyon öncesinde alınması çok iyi oldu. Rakka'nın daha da erken kurtarılmasına katkıda bulunacaktır." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tayland'da markette çifte bombalı saldırı

SONRAKİ HABER

Almanya: Türkiye’ye silah vermeye devam edebilir miyiz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...