15 Mayıs 2017 12:09

Ağız mantarı hastası 2.5 aylık bebek cezaevinde 

Ağız mantarı hastası 2 buçuk aylık Betül Akdağ, 27 Nisan’dan bu yana annesi Melek Akdağ ile birlikte Şakran Cezaevinde.

Paylaş

Ağız mantarı hastası 2 buçuk aylık Betül Akdağ, 27 Nisan’dan bu yana annesi Melek Akdağ ile birlikte Şakran Cezaevinde. İzmir’in Buca ilçesinde Gülen cemaati soruşturması kapsamında tutuklanan sınıf öğretmeni Melek Akdağ’ın kızı Betül bebeğin babası da aynı soruşturma kapsamında cezaevinde. 

Betül bebeğin halası Zeynep Bozkurt, yeğeninin cezaevine götürülmesi ile tedavisinin yarım bırakıldığını belirtti. Bebeğin ağzındaki yaraların mikrop kapma riski olduğunu ve tedavisinin yapılması gerektiğini söyleyen Bozkurt, “Bir bebeğin yeri sizce cezaevi mi?” diye sordu. 

Dede Mehmet Kardaş da, Betül bebeğin içeride sürekli hasta olduğunu vurguladı. Kızının çalıştığı ve Gülen Cemaatine bağlı olduğu belirtilen okulun devlet tarafından açıldığını ifade eden Kardaş, “Şu an çocuğum neden tutuklu? Kızımın maaşı o okulun açtığı hesaba yatıyordu. Çalıştıkları yerler kapatıldıktan sonra ikisi de işsizlik maaşı ile geçiniyordu” diye konuştu. 

Hiçbir cezaevi ortamının “Çocuğun yüksek yararı” ilkesine uygun olmadığına dikkat çeken psikolog Doğan Korkmaz ise, 2 buçuk aylık bir bebeğin cezaevinde büyümesi durumunda insanlardan uzaklaşan ve her şeyden korkan bir birey olabileceğini vurguladı. (İzmir/DİHABER) 

ÖNCEKİ HABER

AKP 'taşerona kadro' çalışmasını hâlâ bitiremedi!

SONRAKİ HABER

dihaber Muhabiri Beritan İrlan gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa