20 Mayıs 2017 16:05
/
Güncelleme: 15:25

ABD, Suudilere 110 milyar dolarlık silah satacak

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiğinden bu yana ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiği Suudi Arabistan'da 'ABD tarihinin en büyük silah anlaşmasını' imzaladı.

BBC'nin haberine göre Trump ve Suudi Arabistan Kralı Selman arasında imzalanan anlaşmanın, yaklaşık 110 milyar dolar değerinde ABD silahının satışı anlamına geldiği belirtildi.

Reuters haber ajansı, söz konusu anlaşmanın 6 milyar dolar değerinde 150 Blackhawk tipi helikopteri de kapsadığını bildirdi.

Beyaz Saray bunun, ABD tarihinde benzerleri arasındaki en büyük silah anlaşması olduğunu açıkladı.

SAVAŞ HAZIRLIĞI MI?

Fransız AFP haber ajansına konuşan Beyaz Saray kaynakları, anlaşmanın Suudi Arabistan'ın "bölgede yürütülen terörle mücadele operasyonlarına katkı vermesini" sağlayacağını ve ABD ordusu üzerindeki yükü azaltacağını söyledi. Bu ifadelerin, ilişkilerin gerginleştiği İran'la Suudi Arabistan üzerinden sürdürülecek çatışma politikasının işareti olabileceği yorumları yapılıyor.

Suudi Arabistana'ın ABD ile milyarlarca dolarlık ticari anlaşmalar da imzaladığı duyuruldu. Suudi petrol devi Aramco'nun CEO'su Amin Nasser, 11 ABD şirketiyle 50 milyar dolarlık anlaşmalar imzalanacağını söyledi.

TRUMP'A ONUR MADALYASI

Öte yandan Kral Selman, ziyaretin başında Trump'a ülkedeki en büyük sivil onur madalyası olan Kral Abdülaziz madalyasını taktı. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var. Ödenmeyen işçi ücretleri madenin satış fiyatından fazla!

317.36 milyon TL: Yunus Emre Termik Enerji Santralinin son 3 ayda ürettiği elektriğin değeri

204.9 milyon TL: Aynı dönemde 1000 işçinin ortalama ücretlerden patrona 'maliyeti'

0 TL: Şirket 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et