Adalet Yürüyüşü'nde 5. gün: ‘Herkes için adalet istiyoruz’

Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşünün 5. gününe Kızılcahamam Orman Şefliğinden başladı. Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy yürüyüşe destek verdi.

19 Haziran 2017 05:24
Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşünü 5. gününe sağanak altında gerçekleşti. Kızılcahamam Orman Şefliğinden başlayan yürüyüşe Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy da katıldı. Kılıçdaroğlu azimle, adalet için yürümeye devam edeceklerini söyledi. Ersoy ise, “Bulunduğumuz her yerde, mahallelerimizde, işyerlerinde, okullarımızda, yaşam alanlarımızda adalet ve demokrasi seferberliğini büyütmek için mücadeleye çağırıyoruz” dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları belgelerini gazeteci Can Dündar’a verdiği iddiasıyla‘casusluk’tan 25 yıla mahkum edilmiş, üst mahkemenin kararı beklenmeden tutuklanmıştı. Kılıçdaroğlu, bu tutuklamaya ertesi gün ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatarak yanıt vermişti.

Yürüyüş öncesi kameraların karşısına geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet kavramına verdiğimiz önemi tüm dünya biliyor. Herkes için adalet istiyoruz, bunun için yürüyoruz. Kimseye zarar vermiyoruz. Kötü söz söylemiyoruz. Bize saldırılar olabilir, bize eleştiriler olabilir, hepsinin canı sağolsun. Ben azimle, adalet için yürüyeceğim. Yürüyüşümüzün büyük bir kısmını yağmur altında yaptık. Yanımızdan geçen kamyonlar, şoförler demişlerdir ‘Bu yağmur altında ne yapıyorlar?’ diye. Biz adalet  için yürüyoruz” diye konuştu. 

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ise gazetemize yaptığı değerlendirmede “Tüm toplumu bulunduğumuz her yerde, mahallelerimizde, işyerlerinde, okullarımızda, yaşam alanlarımızda adalet ve demokrasi seferberliğini büyütmek için mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

‘HAYIR’I’ ADALET VE DEMOKRASİ SEFERBERLİĞİNE DÖNÜŞTÜRELİM

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, “Yürüyüş haberini ilk aldığımda Maçka Parkı’ndaydım. Bütün şubelerimiz ilk gününden beri dönüşümlü olarak yürüyüşün içindeler” dedi Bu yürüyüşün sadece CHP yürüyüşü olmadığını belirten Ersoy, Türkiye’ nin yüzde 80’i için adalet yürüyüşü yapıldığını ifade etti. Bu ülkede eşitlik, özgürlük, adalet ve demokrasi için yürüdüklerini dile getiren Ersoy, 16 Nisan referandumu öncesinde devletin tüm olanaklarını seferber etmesine karşı halkın kendi olanaklarıyla muhteşem bir Hayır seferberliği yarattığını söyledi. 16 Nisan’da memleketin geleceğini tek adama bırakmamak için Hayır dediklerini kaydeden Ersoy, “Burjuva demokrasisinin en küçük kırıntılarına dahi tahammül edemeyen diktatöryel bir rejime karşı eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi için ‘Hayır’ dedik. Hayır’larımız bitmedi. Biz bu halkın en az yarısıyız. Bugün Halkevleri olarak ‘Hayır’ diyen herkese çağrımız var. Bu Hayır seferberliğini adalet ve demokrasi seferberliğine dönüştürme çağrısıdır. Sadece başlatılan Adalet Yürüyüşü’nü desteklemek değil. Bulunduğumuz her yerde, mahallelerimizde, işyerlerinde, okullarımızda, yaşam alanlarımızda adalet ve demokrasi seferberliğini büyütmek için mücadeleye çağırıyoruz. Mahallelerde, parklarda, yürüyüşler ve nöbetler yapılabilir. Araçlarımız konusunda yaratıcılığımızı seferber etmemiz gereken bir durum içerisindeyiz” dedi. Sadece halkın kendi öz gücüne güvendiklerini beliren Ersoy, halkın kendi gücüyle örgütleyeceği mücadeleyle eşit, özgür ve kardeşçe yaşanacağını, laik ve demokratik bir ülkeyi kuracaklarını söyledi.

KILIÇDAROĞLU, KIZILCAHAMAM'A VARDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 5'inci gününde Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'ne vardı. 'Adalet Yürüyüşü', farklı kesimlerden katılımlarla Kızılcahamam'da devam etti. 

Öte yandan yürüyüşe CHP'li milletvekillerinin yanı sıra Ergenekon davasında 41 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra delillerin sahte olduğu gerekçesiyle serbest bırakılan CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Teğmen Mehmet Ali Çelebi de katıldı. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' Kızılcahamam'ı geçti.

KILIÇDAROĞLU: ADALET YOLUNDAKİ İLK KAYBIMIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasında bulunan 69 yaşındaki Hasan Tatlı'nın geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetmesine ilişkin "Çok üzgünüz. Adalet yolundaki ilk kaybımız. İnşallah, bundan sonra buna benzer bir olayla karşılaşmayız" dedi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'nün 5'inci gününde, Kızılcahamam çıkışında verilen molada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ankara'dan 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasında bulunan Hasan Tatlı'nın geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetmesi nedeniyle çok üzgün olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşümüzün başlangıcında olan fakat daha sonra kalp krizi geçiren bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Çok üzgünüz. Adalet yolundaki ilk kaybımız. İnşallah bundan sonra buna benzer bir olayla karşılaşmayız. Yarın bir grup başkanvekilimiz ile bir grup milletvekili arkadaşımız cenaze törenine katılacak. Tekrar hepimizin başı sağ olsun diyorum" diye konuştu.

Yürüyüşün son etabında sanatçı Onur Akın da konvoya dahil oldu. Akın, başta CHP Lideri Kılıçdaroğlu olmak üzere yürüyenlere yanında getirdiği kırmızı karanfillerden takdim etti.  

Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 5'inci gününü saat 16.50'de Kızılcahamam'a bağlı Bulak Köyü'nde sona erdirdi. Bugün 22 kilometre yol kat eden Kılıçdaroğlu, geceyi burada geçirecek.

EV ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu Kızılcahamam'da yaşayan Köprücüoğlu ailesinin daveti üzerine evlerine iftar yemeği için konuk oldu. Evde yemek yiyip aile ile sohbet etden Kılıçdaroğlu, teşekkür etti ve dinlenmek için karavanına döndü.

 

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 19 Haziran 2017 Pazartesi

SONRAKİ HABER

Hamzaoğlu: HDK'yi 81 ilde var edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa