20 Haziran 2017 17:32

KHK ile ihraç edilen emekçiler Kocaeli'de buluştu

Kocaeli Demokrasi Girişimi, KHK ile ihraç edilen Emekçileri yan yana getirdi. 

Paylaş

Marmara Bölgesi’nde KHK ile ihraç edilen emekçiler, Kocaeli Demokrasi Girişimi'nin çağrısıyla yan yana geldi, forum düzenledi. Eğitim-Sen Kocaeli Şubesinde gerçekleşen foruma 100'ün üzerinde kişi katıldı. 

Kocaeli Dayanışma Akademisi'nden (KODA) Hülya Kendir'in moderatör olduğu forumda söz alarak konuşan emekçiler, ihraç süreçlerini ve bundan sonrasında dair neler yapabileceklerini tartıştı. 

İlk sözü alan İstanbul'da KHK ile ihraç edilen bir emekçi oldu. İsminin bir genelgede geçtiğini meslektaşından öğrendiğini belirten emekçi, "İsmim bir genelgede 'Terörle irtibatı olabir' şüphesiyle geçiyormuş, bunu bir meslektaşımdan öğrendim. Sonrasında ihraç edildim, evime polis baskını oldu. Hakkımda dava açıldı. İhraç edildikten sonra İstanbul'da otobüse bindim, akbilim garip bir ses çıkardı, şaşırdım. Ekrana baktığımda 'Kara listede' yazıyordu" dedi. 

'ÇAYCUMA BİZE SAHİP ÇIKTI'

Ardından Zonguldak Çaycuma'dan gelen İsmet Akyol söz aldı. Akyol, Eğitim-Sen'lilerin hep kara listelende olduğunu ifade ederek, "Kara listedeydik ama Çaycumalı da değildik. Gökhan arkadaşımla birlikte Çaycuma halkı bize sahip çıktı. Eylemler düzenlendi. Toplumun çok farklı kesimleri bizlerin yanında durdu. Yalnızlaştırmak istediler, başaramadılar. Bizim bu yüzden geri dönmeyi zorlamamız gerekiyor. Hayatın içinden kopmayarak ilerlersek kazanırız" ifadelerini kullandı. 

Ordu'dan oğlunun mezuniyet törenine katılmak için Kocaeli'ye gelen Mahmut Şakar ise, "Neden atıldığımı öğrenmek için her yere yazılar yazdım, MİT Müsteşarlığı dahil ama cevap alamadım" dedi. 

'BENİ İŞTEN ATTIN, KIZIMDAN NE İSTİYORSUN?'

Gebze katılan bir katılımcı ise, "80 döneminde Diyarbakır cezaevindeydim. Diyorum ki ellerinden geleni arkasına koymasınlar, biz Esat Oktay'ların işkence tezgahlarından geçtik. Birbirimize dokunmamız lazım, başka bir yolu yok. Kızım yurt dışına gidecekti, onun yurt dışına çıkmasına dahi izin vermediler. Tamam beni işten attın, kızımdan ne istiyorsun. Ama umutluyum, mutlaka kazanacağız" ifadelerini kullandı. 

'KAZANMANIN YOLU ARKADAŞLARIMIZI KAZANMAKTAN GEÇİYOR'

Sakarya'dan gelen doktor Erkan ise, "Kazanacağız ama hangi yoldan giderek ve neyi yaparak?" sorusunu yöneltti. Başka saldırılara yol açmak için ihraçların yapıldığını aktaran Erkan, "Mücadeleci sendikaları etkisiz hale getirebilmek için ihraçları kullandılar. Arkasından gelecek esas saldırılara zemin hazırlamak için bunu yaptılar. Görüyoruz, kıdem tazminatı ve 657'nin ortadan kaldırılması gündemde. Kazanmanın yolu arkada bıraktığımız çalışma arkadaşlarımızı da kazanmaktan geçiyor" şeklinde konuştu. 

İstanbul’dan katılan Adil Aktaş, "Bu ortamı görünce rahatladım, gücüme güç kattı" yorumun bulundu. 

'GERİDE KALANLARIN DA SORUNU'

Yine İstanbul'dan katılan Erdoğan isimli bi KHK'lı ise, "Eylem kararları alma zamanı diye düşünüyorum. Toplumun ideolojik kiri geride kalanlara korku veriyor. Ama sorun sadece bizlerin değil, geride kalanların da sorunu' dedi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden ihraç edilen bir emekçi de söz alarak, "Beni Selahattin Demirtaş'a oy verdiğim, sosyal medyada bununla ilgili fotoğraf paylaştığım için ihraç ettiler. Ben usulsüzlüklerle dolu bir ihraç yaşadım. Bundan sonra dayanışabilirsek iyi olur" ifadelerini kullandı.

'DAYANIŞMA RUHU ÖNEMLİ'

Kocaeli Üniversitesi'nden ihraç edilen Derya Keskin ise KODA adına konuştu. Hikayelerin ortak olduğunu vurgulayan Keskin, "Hikayemiz ortak. Barış yoksa iş güvencesi de olmaz biliyoruz. Barışın olmadığı yerde devlet daha da güvenlik devleti olur. Gittikçe artan bir zulüm var. Alternatif bir şeyler yaratmanın mümkün olduğu KODA gösterdi bize. Öğrencilerimiz, kent halkı bize umut veriyor. Dayanışma ruhu bu anlamda önemli" şeklinde konuştu. 

Eğitim-Sen Kocaeli Şube yöneticisi Metin Aksöz kendi ihraç sürecinden söz ederken, "İhracın olumlu tarafları da çok fazla, özellikle dayanışmayı görmek, çok değerli. Dayanışma ruhunu unutmadan her krizi fırsata çevirmemiz gerekiyor" dedi. 

'DEMOKRASİ GİRİŞİMİNE KATKI SUNALIM'

Son olarak konuşan Kocaeli Demokrasi Girişimi sözcüsü Bekir Yurdagül, korkuyu yenebilmek adına bir araya geldiklerini belirterek "Ülkedeki korkuyu yenebilmek adına bir araya geldik. Bu bir vicdan meselesi, vicdanlı insanların bu sorunlara duyarlı olması gerekiyor. Bu yüzden bu kentte Kocaeli Demokrasi Girişimi'nin etkinliklerine katkı sunalım, birbirimize sahip çıkalım" dedi. 

Forum sonrasında diğer katılımcıların söz almasıyla devam etti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Bursa'da da ‘Adalet Nöbeti’ başlatıyor

SONRAKİ HABER

DBP Gürpınar ilçe Eş Başkanı serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa