29 Haziran 2017 09:11

CHP'li Tur Yıldız Biçer Burhan Kuzu'ya Türkçe seti gönderdi

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer ile AKP'li Burhan Kuzu arasında sosyal medyadaki ‘Türkçe dersi’ polemiği devam ediyor. Biçer son olarak AKP İstanbul Milletvekili Prof. Burhan Kuzu'ya Türk Dil Kurumu'nun Türkçe Sözlük, İmla Kılavuzu ile Deyimler ve Atasözleri Sözlüğü'nden oluşan Türkçe setini gönderdi.

‘TÜRKÇE ÖĞRENDİKTEN SONRA ANAYASA HUKUKUNU DA ÖĞRENECEK’

Biçer konu ilgili yaptığı açıklamada, “Burhan Kuzu tipik bir AKP'li! Vasat bilgi ve iktidar kibri ile herkese saldırıp her şeyi ben biliyorum edasıyla her gün birilerine saldırıyor. Twitter'daki bu atışmada ona bunu anlatmaya çalıştım, liyakat ve ehliyet sahibi değil. Ne dil ve üslup ne de anayasa konusunda ehil değil; dahası eksiğini kabul de etmeyen vasat bir AKP'li portresi. Kuzu ve onun gibi olanlar, önce dillerini sonra üsluplarını düzeltmeli ve sonra da ahkâm kestiği konulardaki eksikliklerini gidererek karşı argümanları doğru öğrenmeliler. Türkçe konusunda olduğu gibi Kuzu'nun anayasa bilgisinde de ciddi sorunlar, eksiklikler var. Ama o iktidar kibri ve cahil cesareti ile her şeyi patavatsızca konuşma güdüsüne sahip. Bunu da düzeltmek için kendisine bu Türkçe setinden sonra KHK ile mesleklerinden ihraç edilen Türkiye'nin ve dünyanın saygın anayasa hocalarından İbrahim Kaboğlu'nun 15 Temmuz Anayasası kitabını,yine onun derlediği Türkiye'nin Anayasa Gündemi adlı kitabı ile KHK ile ihraç edilen Murat Sevinç hocamızın ‘Kuruluşunun İhmal Edilmiş İstisnası ve Anayasa Yazıları’ adlı kitaplarını ve Kemal Gözler hocamızın ‘Elveda Anayasa’ adlı kitaplarını göndereceğim. Umarım biraz bilgi sahibi, fikir sahibi olur. Türkçe öğrendikten sonra anayasa hukukunu da öğrenecek” dedi.

NELER OLMUŞTU?

Burhan Kuzu'nun “Suudi Arabistan'da Kral Selman yiyenini değilde oğlunu Veliaht atadı.Petrolsayasinde kimse Suudu Demokrasi Yok diye suçlamıyor.Ah petrol ah" tweetindeki 7 hatayı ekran görüntüsü üzerinden işaretleyerek paylaşan CHP'li Biçer, "Epi topu 140 karakter yazacaksın, yazamıyorsun; unvanın profesör!" demişti.

Kuzu, Biçer'i edep sınırını aşmakla suçlayınca Biçer Kuzu'ya küfürlü tweetlerini hatırlatmıştı. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yağma iklimi

Yağma iklimi

Enerji şirketlerinin patronlarının bizzat yönetimine girdiği Saray iktidarı, “iklim değişikliğiyle mücadele” adı altında sermayeye yeni kaynak aktarma hazırlığında. İktidarın Meclise getirdiği tasarıya göre karbon emisyonu ticareti sistemi kurulacak, “atmosferi kirletme hakkı” alınıp satılan bir mala dönüşecek. Sistem karbon ticareti zenginleri yaratırken, halka zehir kalacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
CHP'li belediyelere silkeleme ve sabah dörtte operasyonlar yapılırken AKP'li Sincan Belediyesine Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 30 milyonluk bağış yapıldığı iddia edildi.

Evrensel'i Takip Et