14 Temmuz 2017 05:29
/
Güncelleme: 04:37

Müftülük tavsiyesi: Öğrenciler birbirini tokatlasın

Cumhuriyet gazetesinden Ozan Çepni’nin haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı yaz Kuran kurslarında değerlerin karşılıklı şiddet ile öğretildiği ortaya çıktı. 

Yaklaşık 3 milyon çocuğun aileleri tarafından yaz döneminde dini eğitim almaları için Diyanet’e teslim edilmesine karşın Ağrı Müftülüğü tarafından hazırlanan Kuran kursu sunumunda “Öğretici güven vermelidir” başlığı altında çocukların birbirlerine karşı şiddetinin önü açıldı. Sunumda, din görevlilerine “Öğretici kursa geç gelen öğrencilere karşılıklı olarak birbirlerine tokat atmalarını ister ve uygulatır” denilerek çocukların şiddet ile eğitim verilmesi tavsiye edildi. Öğreticinin çocuklara güven vermesi gerektiği anlatılan sunumda ayrıca “Birkaç gün sonra öğretici kursa geç gelir, öğrenci söz hakkı ister: Hocam biz geç gelince birbirimize tokat attık. Siz geç geldiniz ve burada başka bir öğretmen de yok. Size kim tokat atacak?” ifadeleri ile normalleştirilen şiddet sonrasında çocukların öğreticiyi sorgulaması ihtimaline de yer verildi.

‘HEPİMİZ ÇOBANIZ’

Ağrı Müftülüğü’nün 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı sonu nedeniyle 4-6 yaş Kuran kursu öğrencileri için düzenlediği etkinlikte Müftü İbrahim Gemici’nin çocukların eğitimine yönelik sözleri de dikkat çekti. Gemici, “Bize emanet edilen çocuklarımızı fıtratlarına uygun eğitmemiz gerekir. Hepimiz çobanız ve mahiyetimizde olanlardan sorumluyuz. Onlara en iyi hediyemiz İslam ahlakını vermektir” ifadelerini kullandı. Etkinlikte 4-6 yaşlarındaki çocuklara yaptırılan ilahi ve şiir dinletileri, Kâbe maketi etrafındaki tavafları, sema gösterileri, ezberden 40 hadis sunumları da yer aldı. (HABER MERKEZİ)
 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var. Ödenmeyen işçi ücretleri madenin satış fiyatından fazla!

317.36 milyon TL: Yunus Emre Termik Enerji Santralinin son 3 ayda ürettiği elektriğin değeri

204.9 milyon TL: Aynı dönemde 1000 işçinin ortalama ücretlerden patrona 'maliyeti'

0 TL: Şirket 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et